Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Útěk z Tábora 14 (Svědectví uprchlíka z politického lágru KLDR)

Útěk z Tábora 14 (Svědectví uprchlíka z politického lágru KLDR)
Blaine Harden
Rok vydání:2013
Vydavatelství:Ikar
ISBN:978-80-249-2181-5
Stran:216
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Zeměpis, cestování
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:001784
Podobné knihy:V kanadské divočině


Cena 299,00 Kč s 10% DPH



Autentické svědectví uprchlíka z pracovního tábora v Severní Koreji

Pracovní tábory pro politické vězně existují v Severní Koreji dvakrát déle než ruské gulagy a podle odhadů v nich žije v otřesných podmínkách více než dvěstě tisíc lidí.

Sin Tong-hjok (anglická podoba jména Shin Dong-hyuk) se narodil v roce 1982 v Kaechonu, v táboře pro politické vězně, který leží asi 75 kilometrů od Pchjongjangu. Bratři Sinova otce kolaborovali za války s Jihokorejci a za to v severokorejském režimu pykají tři generace celé rodiny, jakožto "zrádci země."

Protože trpěl po celou dobu svého věznění podvýživou, má menší a drobnější postavu. Paže má zkřivené namáhavou prací a záda zjizvená popáleninami z doby, kdy ho mučili ohněm. Kůže nad stydkou kostí nese jizvu po vpichu háku, jímž ho dozorce přidržoval nad plameny. Holeně na obou nohách má od kotníků po kolena znetvořené od elektrického plotu z ostnatých drátů, které nesplnily svůj účel, protože nezabránily chlapcovu útěku z Tábora 14.

Po svém útěku se Sinovi podařilo najít v opuštěné chatrči starou vojenskou uniformu, díky níž splynul s ostatními stejně nuzně oděnými Severokorejci. Trvalo mu dva roky, než se dostal do Jižní Koreje. V současnosti žije v Kalifornii, kde pracuje jako vyslanec pro organizaci, která bojuje za svobodu v KLDR.


Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku