Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Tajemství skrytých dimenzí vesmíru - vesmír stále skrývá mnohá tajemství

Tajemství skrytých dimenzí vesmíru - vesmír stále skrývá mnohá tajemství


Autorka nás velmi čtivým stylem, doplněným originálními a vtipnými analogiemi, provádí fyzikou až na samu hranici současného poznání.

Zatím nevíme, zda tyto dimenze mají rozměry zlomku milimetru či zda nejsou naopak nekonečné, zda vůbec existují, nebo zda naopak neexistuje jiný vesmír vedle toho našeho, vesmír prozatím neviditelný a nedosažitelný

Kromě známých tří prostorových rozměrů může skrývat i další dimenze..

Lisa Randallová patří k nejtalentovanějším mladým vědcům v USA, je spoluautorkou nejvíc citovaných prací a podle časopisu Time i jednou z nejvlivnějších lidí na Zemi.
historicky vůbec první profesorka teoretické fyziky na Harvardově univerzitě, se zabývá částicovou fyzikou, strunovou teorií a kosmologií.

Škálu navržených modelů s rozměry navíc, včetně supersymetrických a strunových teorií, obohacuje o vlastní návrhy nekonečně velkých dimenzí.
Seznamuje i s těmi nejobtížnějšími problémy, které tak trápí badatele v oboru teorie relativity, kvantové teorie a gravitace, a naznačuje možná řešení klíčových otázek fyziky -- řešení pomocí skrytých dimenzí, zcela originální a navíc v budoucnu ověřitelná.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku