Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Světlo mého srdce

Světlo mého srdce
Liliana Doubková
Rok vydání:2011
Vydavatelství:Santal
Stran:141
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Meditace, mystika
Kód:S02720
Podobné knihy:Čtvrtá cesta - praktický průvodce systémem seberealizace na základě učení G. I. Gurdžijeva


Sleva 12% - z ceny 218,00 Kč s DPH
Nová cena 192,00 Kč s 10% DPH



Srdce se chvěje, protože se odhalilo.
Zvu vás na výlet vyprávěním o své vnitřní cestě. Ale abychom mohli vyrazit a najít poklad, který pak vyneseme na povrch, abychom prožili plnost a radost v sebedávání, musíme složit zbraně naší mysli. Musíme vejít s tichou myslí a otevřeným srdcem.
Pozvání
Zavírám oči, otevírám srdce, jehož světluška jiskří sněhobílými květy lásky, radosti a míru, posílám je k vám, aby vás chránily, hřály a těšily u srdce. Nic víc asi tady a teď nezmůžu. Přesto to málo, co zmůžu, vám zkusím s tím nejkrásnějším vědomím nabídnout.
Pojďme nahoru. Na horu našeho srdce, navázat vztah s opravdovým zdrojem života. Musíme rozvinout čistý květ, jenž v sobě chráníme. Musíme se naučit vědomé sebeúctě a smířit se s tím, že nejsme všemocní a dokonalí. I přestože nezmůžeme vše, něco zmůžeme. Naše vlastní vnitřní cesta, jež se jistě odrazí i vně, je naší vůlí. Neodkládejme již cestu srdce a odhalme světlo života.
Co nejkrásnějšího vám může můj příběh nabídnout? Snad inspiraci, pobídku, abyste otevřeli oči a vnímali sami sebe a svět. Neuzavírali se a prohlédli své konflikty a úzkosti, protože za nimi se nachází cesta. Odkaz všech mudrců zní: Poznej sám sebe, poznej své vnitřní světlo.
Používám známé přirovnání života k nataženému lanu nad propastí. Abychom se nevychýlili, je zapotřebí pěstovat klidný a soustředěný pohled na naši cestu, nehledět do temnoty pod námi ani dozadu či příliš dopředu, ale klidně a soustředěně držet rovnováhu a vyrovnanost. Neustálé vyvažování v našem citu pro rovnováhu vyžaduje jasné uvědomění si, na jakou stranu své cesty se vychylujeme, a opět nalézt v centru naší bytosti onen rytmus, jež nás navrátí. Avšak všichni potřebujeme ostrůvky, na nichž můžeme chvíli bezpečně spočinout ve svém tichém prostoru, abychom vycentrovali a utišili roztěkanou mysl, získali nadhled, odvahu a sílu jít dál.
Tato knížka je psána pro tiché světýlko v každém z nás. Sice mluvím v množném čísle a jakoby vám dávám rady, ale nemůžu, protože nevím, kde se nacházíte. Mapa mého světa nemusí odrážet skutečnou krajinu, v níž vy žijete. Vyprávím vám pouze svůj příběh, v němž hledám moudrost, lásku, krásu, radost, pravdu, ale nejvíce v něm pátrám po vysvobození, vnitřním míru a osobní vyrovnanosti. Neobhajuji pravdu, jen se k ní snažím přiblížit, a tak píšu, co cítím, že mi pomáhá kráčet k těmto cílům dál. Skutečnost si nemusí vynucovat svou existenci, je za vším. Její zákony nelze obejít. Pravda se sama vyjeví, budeme-li všímaví, otevření a tiší. Jen iluze v nás křičí a poutají naši energii, aby mohly žít a ovládat.
Věnování pro Tebe
Všichni se snažíme uchopit stejnou pravdu. Každý možná z jiného úhlu a každý ji popisuje jinými slovy. Vše je pouze napodobenina, přiblížení, které lze jenom nedokonale a špatně popsat. Cožpak se dá nebe popsat, cožpak se dá nakreslit ta krása hvězd a nekonečnost vesmíru? Třeba mapa někoho inspiruje se nahoru alespoň podívat a někoho možná ponoukne k otevření se této kráse.
Mapa mého světa
Věnování pro tebe
Výňatek z knížky:
Konečná… odhalí, že je nekonečná (Je to jedno, Jediná jistota, Děkuji)
Ohlédnutí se (Strast či dar?, Pojďme domů, Odlesk)
Rozumná střízlivost (Cit a rozum, Pozor, bludičky!!!, Hrdinství)
Doputujeme až do nebeského ráje? (Střed života, Neustále šťastni?)
Loučení a spočinutí (Sbohem, Umění nechat v lásce jít, Smrt a uvolnění, Vše pomine)
Země mých snů (vizualizace)
Tanec muže a ženy (Svoboda, Doteky srdcí, Síla lásky, Partnerství, Umění milovat, Sen, Šťastná, Naplnění)
Věčná přítomnost (Pánem svého domu, Oč nám vlastně jde, Umění být, Co jediné zmůžeme?)
Vděčná skromnost prostého srdce (Volnost, Plnost, Dokonalost)
Lež a pravda našeho života
Jak překonat plevel (Jak na bubáky, Vlídné naslouchající ticho, Tužby, Virtuóz na pódiu světa, Zušlechtění)
Děti života (Řetězec, Host, Pravý otec a matka)
Samotný paprsek (Údy jednoho těla, Individualita, Moudré sobectví)
Přátelství, služba (Obrana a boj, Pravé přátelství, Malichernost, Ochránci, Bezpečný prostor, Služba, Respekt)
Léčba ran (Hněv, Zrada, Léčba, Odpuštění, Raněni, Odsuzování, Náprava, Trpělivost, Účastenství, Strach z lidskosti, Ponížení, Soucit)
Jak snést utrpení (Kříž, Opora, Radost, Obnova, Útočiště)
Cesta ze chřtánu mé rány (Úsvit naděje, Tak a dost!, Selhání, Sklonění, Důsledná kázeň, Bezpečný řád, Svůdce lží, Stabilita)
Zatmění (Nepodlehněme, Nehledejme Slunce v noci, Síla pokračovat)
Stezka na horu života (Vlastní cesta, Nitro, Tep srdce, Otevřená zvídavost, Tvůrčí síla, Souzení, Trpělivá něha, Cesta srdce, Ideál, Hrdinství, Kormidelník, Mír, Vůle záměru, Disciplína, Svým pánem)
Světýlko mého života (Střípek mé filosofie?, Střípek z mého niterného života?, Jak vznikla Světluška)
Věnování pro Tebe (Mapa mého světa, Pro Tebe, Pozvání)
Obsah:

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku