Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Satja Saí Baba promlouvá (3 svazek)

Satja Saí Baba promlouvá (3 svazek)
Bhagaván Šrí Satja Saí Baba
Rok vydání:1998
Vydavatelství:Grafie Ostrava 004084
ISBN:80-902560-2-3
Stran:164
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Náboženství a mytologie
Kód:004084
Podobné knihy:Slovník symbolů
Sáí Bábá Avatár (ve slevě jediný výtisk !)
Náboženské otázky v novém světle
Cesta k plnohodnotnému životu
Zenový kompas


Cena 148,00 Kč s 10% DPH


Materializuje prsteny, náramky, medaile, brože, obrázky, sošky atd., které vytváří pohybem ruky. Baba těmito předměty obdarovává svoje uctívatele. Věci, které Bába materializuje nemohou být nikdy ztraceny. Baba také vytváří výtisky Gity a rozdává je. Každý dostane Gitu v řeči, kterou ovládá.
Každá myšelnka má tendenci realizovat se na hmotné úrovni. Závisí na vůli, zda je lidská či božská. Baba chce, a proto se tak i stane. Sai Baba zhmotní pohybem ruky cokoliv chce. Ve zlomku okamžiku vytvoří i ty nejkomplikovanější umělecké předměty.
Sai Baba materializuje Bibli (1996)
Odpoví na každý dotaz a často ještě dříve, než se otážeme. Ví, co zakoušíme ve snech a může říci slovo od slova, co nám ve snu řekl. Zná minulost každého do nejmenších podrobností a tam, kde je strast a slabost, nahradí je radostí a silou.
Svým dotekem hojí nemoce, odvrací zlo a vytváří nový osud. Převzal na sebe mnohá utrpení jako například opařeniny, spáleniny, příušnice, tyf, horečky, porodní bolesti a podobně. Jeho Vševědoucnost a Všudypřítomnost je zjevná každému, kdo se s ním setká v hovorně. Říká návštěvníkům, co kde řekli, udělali nebo cítili, s kým mluvili a o čem, čeho se obávají, co zamýšlejí, čím trpí a co ztratili.
Řekl, že prvních 15 let jeho života byla hra (lila), dalších 16 let bude ve znamení zázraků a pak učení. Dům Subbamy vzhledem k velkému počtu jeho uctívačů, kteří za ním odevšad jezdili přestal za chvíli stačit. A tak Sai Baba začal stavět v Puttaparthi modlitebnu Prashanti Nilayam. Sai Baba udělal mnoho zázraků, materializuje všemožné předměty, zázračně léčí, udílí vize.
Vaše snažení by mělo být přiblížit se k němu a získat jeho milost." Rodině řekl:"Nebudu již Vaším Sathyou, jsem Sai. Maya je pryč. Odcházím. Moje práce čeká." Přestěhoval se do domu Subbamy, ženy účetního, která jej uctívala a milovala a vítala všechny jeho uctívatele ve svém domě.
O sobě praví: "V každém věku přichází Pánův Avatar, aby zachránil, oživil a znovu postavil. Mayasakti (Pán Mayi a mámení) a Yogashakti (Mistr Yogy) přišli společně v jednom lidském těle.
23.května 1940 se čtrnáctiletý Satyanarayana prohlásil za Sathya Sai Babu, novým vtělením Sai Baby ze Shirdi. Rychlým pohybem ruky rozhodil po podlaze jasmínové květy, které jak padaly, vytvořily jméno Sai Baba.
Baba říká, že Vibhuti nám připomíná popel, ve který se obrátí naše tělo po kremaci. Tisíce lidí vidělo zázrak Vibhuti. Pravá dlaň Babovy ruky je držena v mírném úhlu - pohyb ruky či dva, stěží pozorovatelné, a prsty jsou zavřeny, aby držely Vibhuti, který se již zhmotnil. pak je popel podám příjemci jako požehnání pro něj a nanesen na čelo. Vibhuti je možno brát jako lék smíchaný s vodou a pít jej. Může se též nosit jako talisman.
Vibhuti se nazývá proto, že přináší prospěch, Bhaaama = popel, protože spaluje všechny hříchy, Bhatisam = jasný, protože zvyšuje naši duchovní záři, Ksharam = zničení, protože odstaňuje nebezpečí a Raksha = ochránce, protože chrání proti vlivu zlých duchů.
Jelikož Baba popel zhmotňuje z ničeho, a protože popel je spojován se Shivou, říká se mu Shivův popel.
Po svém prohlášení za Sai babu, Baba pravidelně vytvářel Vibhuti a rozdával je všem, kteří k němu přišli z nejrůznějších důvodů.
VIBHUTI (svatý popel, který Sai Baba materializuje)
Chtěl jsem, abyste věděli, že jsem božstvím, které je neovlivnitelné bolestí, utrpením, nebo radostí."
o byste řekli, kdybych se prostě jím jen tak prohlásil?
Léčba byla velmi bolestivá, bylo to mučení. Sathya však prošel vším aniž by dal na sobě znát jakýkoliv pocit bolesti. Proč musel projít touto "léčbou" vysvětluje Sai Baba: "Ani když jste viděli, jak malý chlapec snáší toto veškeré mučení, nebyli jste přesvědčeni, že jsem Sai Babou. C
Ve 13ti letech ho uštkl velký černý škorpión, byl v bezvědomí. Sathya se za 2 dny vzpamatoval, ale začal se chovat zvláštním způsobem. Mlčel, někdy zpíval či recitoval verše, vysvětloval starobylé indické moudrosti, nejedl. (Sai Baba řekl, že tak on sám podnítil proces své manifestace, protože již nemohl déle čekat a hrát si jako pouhý chlapec. Chtěl prokázat, že byl nedotčen jedem objektivního světa.) Rodiče si mysleli, že ho posedl zlý duch, tak ho vzali na léčení k zaklínači.
Tamariškový strom v Puttaparthi, přání vyplňující strom. Na kterém Sai Baba nechal narůst nejrůznější ovoce. Manga, pomeranče, fíky atd.
V 10 letech založil Badžanovou skupinu, některé badžany zdramatizoval a zmínil se tam o Sai Babovi ze Shirdi. Uměl krásně zpívat, hrát i tancovat.
Už ve věku 3 let měl velké soucítění s lidským utrpením. Nutil svou rodinu, aby dali najíst každému žebrákovi, který u nich zaklepal na dveře. Nejedl nic, co byť vzdáleně přišlo do styku s nevegetariánskou potravou a vyhýbal se místům, kde byla mučena nebo zabíjena zvířata. Vždy mluvil pravdu. Již jako batole měl jedinečnou schopnost získávat odnikud a z ničeho ovoce, květiny, cukroví, pouhým pohybem ruky. Byl moudřejší než učitelé a mohl nahlížet do minulosti i budoucnosti.
Dítě dostalo jméno Sathya-Narayan, bylo velmi krásné, čemuž se není co divit, protože už od narození mělo všechny jogické duševní síli, které provázejí zrod božského vtělení, Avatara.
Rodina Raju, ve které se narodil byla známá svou zbožností. Jeho narození předcházela tajemná znamení. Těsně před jeho zrodem, tambura (strunný nástroj), která visela na zdi v domě, v noci sama od sebe brnkala melodie a maddala (buben), udával jemně rytmus.
se narodil 23.listopadu 1926 při východu slunce v Puttaparthi, vesnici ve státě Andhra Pradesh jako Ratnakara Sathya-Narayan Raju.
Sri Sathya Sai Baba
Lidé mají sklon soudit spíše podle vnějšího zdání než podle vnitřní skutečnosti. Byl jednou jeden muž, který tak horoucně uctíval Ganéšu, že spotřeboval celé své bohatství na zhotovení početných soch tohoto božstva, včetně myši, na které jezdil, deštníku, sedátka a jiných náležitostí, vše z ryzího zlata. Když ho později stihly zlé časy, musel všechny ty milované předměty prodat. Překupník začal každou věc vážit a říkat, kolik jednotlivé předměty majiteli vynesou. Když prohlásil, že za Ganéšu dostane tolik jako za myš, neboť oba měli stejnou váhu, majitel se rozzuřil a stěžoval si, že je šizen. Za Ganéšu musí být víc peněz, než za myš! Muž zapomněl na skutečnost a připisoval větší cenu vnějšímu vzhledu, formě a jménu, než materiálu.
dosti síly snášet dobré i zlé.
vaše mysl, a zjistíte, že jste nabyly
Odříkejte si mnohé z toho, po čem touží
budete brzy přesyceny.
když dostáváte vše, co chcete,
Trochu odříkání také osladí život;
se v odpoutanosti (vairágja).
hodnot cestou seriózní praxe a cvičením
podstatu, víru v dosažitelnost vyšších
A mějte víru - víru ve vlastní božskou
moudrosti a zkušenosti, které musíte nabýt.
jako studnici posvátné duchovní
Musíte také ctít minulost, ctít starší
osobité a univerzální, mělké a hluboké.
perspektivy, rozlišovat dočasné a trvalé,
ale je schopností vidět věci ze správné
co chytrost, která se dnes nadměrně cení,
Moudrost (vivéka) není totéž,
jinému naučíte nebo nenaučíte.
objektivního světa, ať už se čemukoliv
odolaly pokušení a lákadlům
abyste se přidržely ctnosti a
Vyzbrojte se dostatečnou silou,
drahocenného času.
a moudrost (vivéka) je čirou ztrátou
Vzdělání, které nepřináší skromnost (vinaja)
VĚŘTE VE SVOU BOŽSKOU PODSTATU
(MAHÁRÁNÍ) :
Úryvek ze 24. Kapitoly "BUĎTE KRÁLOVNAMI"
hledají v duchovní říši.
které mají pomoci všem, kdo vážně
Kniha je třetí z řady svazků promluv,

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku