Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Revoluční telomeráza – enzym, který třímá klíč k lidskému stárnutí a brzy nás dovede k delšímu a zdravějšímu životu

Revoluční telomeráza – enzym, který třímá klíč k lidskému stárnutí a brzy nás dovede k delšímu a zdravějšímu životu
Novinka

Dr. Michael Fossel Ph.D. a M.D
Rok vydání:2018
Vydavatelství:Anag
ISBN:978-80-7554-170-3
Stran:232
Skladem: na dotaz
Kategorie:Léčení nemocí, diagnostika, etikoterapie
Kód:B32689


Sleva 11% - z ceny 309,00 Kč s DPH
Nová cena 275,00 Kč s 10% DPH




Díky vědeckým poznatkům máme v současné době lepší znalosti o stárnutí a o tom, jak mu zabránit a předcházet, než kdykoliv předtím.

Odhalte podstatu lidského stárnutí. V posledních letech se naše chápání podstaty stárnutí výrazně zlepšilo a dramatické prodloužení života se posunulo ze sféry sci-fi do reálných možností. Dr. Michael Fossel působil po desetiletí v čele výzkumu stárnutí a na základě svých poznatků sepsal tuto publikaci o lidském stárnutí. Čtenáři v ní poskytuje překvapivý náhled do podstaty stárnutí.

Zvraťte buněčné stárnutí pomocí fenoménu zvaného telomeráza. Vědci se shodují na nové teorii, podle níž je lidské stárnutí následkem buněčného stárnutí. Pokaždé, když se buňka dělí, se její telomery (konečky chromozomů) zkracují. S každým zkrácením telomer klesá schopnost buňky obnovovat své molekuly. Stárne. Lidské stárnutí je tedy výsledkem stárnutí bilionů tělesných buněk. Avšak některé naše buňky nestárnou. Pohlavní a kmenové buňky se množí neomezeně dlouho, nestárnou, protože produkují telomerázy. Telomerázy obnovují, tedy znovu prodlužují telomery, které udržují tyto buňky mladé. Tato převratná kniha popisuje, jak budeme brzy schopni telomerázu využívat jako účinný terapeutický prostředek s potenciálem výrazně prodloužit dobu života, a dokonce zvrátit lidské stárnutí.

Dr. Michael Fossel získal své tituly Ph.D. a M.D. na Stanfordu, kde učil neurobiologii a výzkumné metody. Jako držitel grantu National Science Foundation působil téměř tři desítky let jako profesor medicíny, jako výkonný ředitel American Aging Association a stal se také zakládajícím vydavatelem časopisu Rejuvenation Research. V roce 1996 napsal svou první knihu o telomerické teorii stárnutí nazvanou Reversing Human Aging, v níž popisuje vyhlídky na prodloužení telomer, zvrácení procesu stárnutí a léčbu onemocnění souvisejících se stárnutím. Autor více než šedesáti vědeckých statí vydal také dosud jedinou lékařskou učebnici z oboru telomer a klinické léčby nazvanou Cells, Aging and Human Disease. Je velice oceňován za svůj pozoruhodný univerzitní přednáškový kurs s názvem The Biology of Aging. Jako největší světový odborník na klinické využití telomerázy k léčbě onemocnění souvisejících se stárnutím přednášel v National Institutes of Health (NIH) a Smithsonian Institution a stále ještě přednáší také na univerzitách, ve vědeckých ústavech a na konferencích po celém světě. Vystupoval v pořadech Good Morning, America, ABC 20/20, NBC Extra na stanicích Fox Network, CNN, BBC, Discovery Channel a NPR. V současné době provádí pokusy s telomerázou na lidech, čímž chce dosáhnout vyléčení Alzheimerovy choroby.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku