Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Radost ze života - štěstí jako vědecká disciplína

Radost ze života - štěstí jako vědecká disciplína
Yongey Mingyur Rinpočhe
Rok vydání:2018
Vydavatelství:DharmaGaia
ISBN:978-80-7436-083-1
Stran:304
Skladem: na dotaz
Kategorie:Meditace, mystika
Náboženství a mytologie
Kód:S02020
Podobné knihy:Modlitby spojení s naším Stvořitelem - inspirace a vedené meditace pro život v lásce a štěstí


Sleva 11% - z ceny 348,00 Kč s DPH
Nová cena 310,00 Kč s 10% DPH




Tato kniha je závanem čerstvého vzduchu z meditační místnosti. Je napsána s laskavostí, energií a zápalem.
S nakažlivou radostí ze života a neukojitelnou zvědavostí spřádá Yongey Mingyur dohromady principy tibetského buddhismu, neurologických věd a kvantové fyziky způsobem, který navždy proměňuje způsob, jakým chápeme lidskou zkušenost. S použitím základních meditačních praktik, které rinpočhe nabízí, můžeme objevit cesty k řešení našich každodenních problémů, přeměňovat překážky v příležitosti k rozpoznání neomezeného potenciálu naší vlastní mysli.
Mistr meditace Yongey Mingyur nabízí v knize také širokou škálu meditačních technik, doprovázenou radou praktikovat bez námahy, aby člověk nepropadal nudě nebo averzi. Méně je tu více. Praktikujte kratší časové úseky, ale častěji, nabádá rinpočhe. Jeho přístup jistě přivítají především ti, jež meditace frustruje nebo žijí v přesvědčení, že "to nedělají správně".
Rinpočhe ve spolupráci s neurology z Waismanovy laboratoře pro snímání a zkoumání mozku nabízí srozumitelné vhledy do moderního výzkumu, jež prokazují, že systematický trénink meditace může zesílit mozkovou aktivitu v oblastech, spojených s pocity štěstí a soucítění. Mingyur Rinpočhe pracoval také s fyziky z různých míst U.S.A., aby společně vytvořili moderní, vědecky podloženou interpretaci buddhistického chápání podstaty reality.
Yongey Mingyur kombinuje vědecký a spirituální přístup k věci, vysvětluje meditaci jako tělesný a zároveň duchovní proces. Ví z vlastní zkušenosti, nakolik meditace může proměnit mozek. Jako dítě trpěl záchvaty panického strachu, jež se mu podařilo překonat pomocí intenzivní meditace. Díky ní poznal prakticky, nakolik dokážeme ovlivnit "štěbetání neuronů" (to je rinpočheho nápaditý popis komunikace mozkových buněk), které nás udržuje v setrvačném chováni vedoucím k pocitu neštěstí.
Principy této starobylé duchovní praxe dlouhou dobu unikaly zainteresovaným odborníkům, mezi nimž bychom našli některé z nejlepších hlav současné vědy. Až donedávna.
A proč?
Jak ale meditace funguje?
Po tisíciletí využívají buddhisté nesčetné výhody meditace.
Její autor Yongey Mingyur Rinpočhe se narodil v roce 1975 v Nepálu. Patří do generace tibetských lamů vychovávaných už mimo Tibet. Je nadaným adeptem meditace. Jeho mozková aktivita při meditaci byla zaznamenána přístroji a vysloužila mu záviděníhodné přízvisko "nejšťastnější člověk na světě".
Tato osvěžující kniha je dalším znamením toho, že nová generace buddhistů je tvořivá a působí napříč kulturami i napříč obory./> Obsah:
Za myslí, za mozkem
Vnitřní symfonie
Cesta začíná
- Předmluva -
- O autorovi
Pochvalná slova o knize Radost ze života

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku