Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Přehled teorií osobnosti

Přehled teorií osobnosti
Victor J.Drapela
Rok vydání:2017
Vydavatelství:Portál
ISBN:978-80-262-0040-6
Stran:176
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:002107
Podobné knihy:Vliv psychiky na zdraví
10 jednoduchých kroků jak se zbavit stresu jednou provždy
Překonejte komplex méněcennosti
Kurz sebepoznání


Cena 259,00 Kč s 10% DPH



S. Freud, C. G. Jung, A. Adler, K. Horneyová, H. S. Sullivan, E. Fromm, E. H. Erikson, J. Dollard, N. E. Miller, R. B. Cattell, K. Lewin, G. W. Allport, C. R. Rogers, A. H. Maslow, V. E. Frankl.

Interpretací dynamiky osobnosti a jejího vlivu na chování člověka je mnoho, a orientace v nich je proto náročná. Profesor Drapela předkládá reprezentativní výběr třinácti nejvlivnějších teorií osobnosti v psychologii s důrazem na životní dráhy jejich autorů a navrhuje i určité jednotící pojetí.

Autor se vyjadřuje jasně a jednoduše a nepoužívá zbytečně odborné výrazy tam, kde to není nutné. Bere však plně ohled na zvláštní terminologii v případech, kdy ji vytvořil sám autor příslušné teorie. Text je vhodně doplněn vysvětlujícími obrázky a didaktickým aparátem.

Učebnice je určena studentům pedagogiky, psychologie, sociologie. sociální práce i odborníkům v praxi. Zaujme však každého, kdo na své životní nebo profesionální dráze potřebuje porozumět mnoha často rozdílným výkladům lidského chování a dynamickým procesům, které působí v lidské společnosti.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku