Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


O létání

O létání
Wolfgang Langewiesche
Rok vydání:2010
Vydavatelství:Baronet
Stran:344
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Zeměpis, cestování
Záhady, tajemství, záhadologie
Kód:007075
Podobné knihy:Planeta tajuplných světů (ve slevě jediný výtisk !)
THE LIVING PLANET


Cena 299,00 Kč s 10% DPH


Právě to, jak konkrétně pilot s letadlem zachází, nenašel nikde realisticky popsáno, a proto se tomuto tématu začal postupně věnovat ve svých článcích pro časopis Air Facts, z nichž nakonec v roce 1944 vykrystalovala stále znovu vydávaná kniha O umění létat.
vzlétl poprvé v roce 1934 v Chicagu a brzy se cítil zaskočen nesrovnalostmi mezi tím, jak pilot popisuje ovládání letounu, a tím, co skutečně provádí.
Wolfgang Langewiesche
Dnes sice účastníci kursů dostávají podrobné manuály, ale O umění létat zůstává stále nepřekonatelnou koncepční prací, která může začátečníkům nahradit mnoho hodin praxe.
Při svém prvním vydání vyvolala kniha mnoho diskusí, ale v poslední době se její formulace staly obecně přijímanými - piloti a instruktoři v praxi zjistili, že odpovídá skutečnosti.
Základy létání se nemění a kniha je vhodná jak pro piloty malých tak i velkých strojů, a používají ji nejen začátečníci, ale cenné informace zde najdou i zkušení piloti a instruktoři.
Instruktoři létání si uvědomili, že přesně a srozumitelně vysvětluje důležité fáze letu, že přesně popisuje, co při letu pilot provádí a proč, a to způsobem, který je přístupný i začínajícím letcům.
Kniha se stala první exaktní analýzou pilotování letadel - umění létat.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku