Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


O léčivých bylinách a rostlinných božstvech

O léčivých bylinách a rostlinných božstvech


O moudrých ženách a znalcích bylin.

Rostliny jako léčitelé, jako zdroj obživy, jako dobrodinci, jako bohové a démoni – tato kniha nás seznamuje se všemi těmito aspekty a učí nás respektovat je a přijmout, že rostliny mají duši, vlastní povahu, a také osobnost, která nás může ovlivnit mnohem víc, než jsme ochotni vnímat. Čtenář se mimo jiné také dozví, jak přicházíme do kontaktu s dušemi rostlin, a může se znovu naučit intuitivně vnímat jejich kouzelnou moc.

Z obsahu:

Počátky bylinářství / Bylinkové zahrady v klášterech / Modely v léčitelství / Rostlina jako kosmická bytost / Od potravin k jedům / Zahrada Hekaté / Moudrost žen / Třetí oko a magický let / Na cestě za dévy rostlin / a mnohé další.

Wolf-Dieter Storl, který se narodil v roce 1942 v Sasku, je kulturní antropolog a botanik. Zajímá se o tradiční rostlinné léčitelství původních evropských lesních národů, Keltů, Germánů a Slovanů, ale také o léčitelství raně křesťanského středověku a o mimoevropské tradice. Od roku 1988 žije se svou rodinou v Allgäu, prochází se v lesích, věnuje se zahradničení, píše knihy a pořádá semináře.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku