Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Nikola Tesla vizionář - génius - čaroděj

Nikola Tesla vizionář - génius - čaroděj
Marc J. Seifer
Rok vydání:2012
Vydavatelství:Triton
ISBN:978-80-7254-884-2
Stran:508
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Motivace, úspěch, propagace
Kód:100714
Podobné knihy:Slavné anglické citáty (kniha a audio CD, MP3)
Šoková doktrína vzestup kalamitního kapitalismu


Sleva 11% - z ceny 399,00 Kč s DPH
Nová cena 355,00 Kč s 10% DPH




Kniha populárním a podrobným způsobem zpracovává atraktivní téma - život a dílo Nikoly Tesly, důležitého vynálezce, který společně s Edisonem vytvořil základy moderní elektrotechniky, ocitl se však často (neprávem) ve stínu publicity některých kolegů.

Nikola Tesla

je jedním z nejdůležitějších vědců a vynálezců všech dob. Díky jeho vynálezům, patentům a zdokonalením mohlo dojít ke skutečně plnému využití potenciálu elektrické energie a elektromagnetismu.

Cílem Nikoly Tesly byl bezdrátový přenos elektřiny, tedy možnost napájet všechny spotřebiče bez použití vodičů.

Pracoval na využití a zdokonalení principů, na nichž je založen např. rádiový přenos (včetně televize), automobilové zapalování, telefon, nebo výroba a přenos střídavého proudu.

Nikola Tesla pobýval v letech 1936-1937 v tehdejším Československu.
Tento objev umožnil vynález střídavého indukčního motoru, jehož nejrozšířenějším typem je asynchronní motor. Hlavní výhodou asynchronního motoru je, že ke své činnosti nepotřebuje komutátor, proto je levnější, má vyšší životnost a hlavně účinnost. Velmi známý je Teslův transformátor. Tesla také zkonstruoval svou vodní turbínu - Teslovu turbínu.
V roce 1888 učinil objev, že lze vytvořit rotující magnetické pole, jestliže jsou dvě cívky, postavené do pravého úhlu, napájeny střídavým proudem s fázovým posuvem 90 stupňů.
Tesla nejdříve studoval fyziku a matematiku na polytechnice v Grazu a potom filozofii na Pražské univerzitě. Pracoval jako elektrický inženýr v Budapešti, potom ve Francii a v Německu.
Byl inženýrem elektrotechniky, který mimo jiné vynalezl indukční motor a objevil střídavý proud, který umožnil všeobecné rozšíření elektřiny.
Nikola Tesla (9. července 1856 Smiljan, tehdejší Rakousko, dnes Chorvatsko - 7. ledna 1943 New York) byl srbský fyzik, jeden z největších objevitelů na poli elektrického inženýrství, je podle něj pojmenována jednotka magnetické indukce (Tesla).
Tesla se díky své nesmírné všestranosti dostává do naprosto jedinečné kategorie. Byl vlastně poutníkem hledajícím Svatý grál. Za cíl si nestanovil nic menšího, než změnit svou prací samotný směr, jímž se ubírá lidstvo....
Díky jeho vynálezům, patentům a zdokonalením mohlo dojít ke skutečně plnému využití potenciálu elektrické energie a elektromagnetismu.
Nikola Tesla byl jedním z nejdůležitějších vědců a vynálezců všech dob. Svůj intelekt uplatnil hned v několika samostatných oborech, navrhl základní vynálezy související s osvětlením, rozvodem elktřiny,strojním zařízením, částicovými zbraněmi, aerodynamikou a umělou inteligencí.
Kniha pojednává o životě slavného vědce a vynálezce:

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku