Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Muž, který sázel stromy (audio CD)

Muž, který sázel stromy (audio CD)
Jean Giono
Rok vydání:2008
Vydavatelství:Tympanum
Stran:34
Skladem: na dotaz
Kategorie:Životní styl, výživa, kuchařky
Audio CD, DVD, CD-ROM
Beletrie, matematika, různé
Kód:010081
Podobné knihy:Muž, který sázel stromy


Sleva 7% - z ceny 199,00 Kč s DPH
Nová cena 185,00 Kč s 21% DPH




Mistrovská povídka francouzského autora Jeana Giona z roku 1953. Stylově čisté a dějově jednoduché vyprávění o prostém, osaměle žijícím pastýři ovcí ve vyprahlé a vylidněné Provence, s nímž se v roce 1913 autor poprvé setkal a který tiše a bez nároků na vděk, den co den sázel v okolních kopcích stromy. Usoudil, že kraj bez stromů hyne a rozhodl se situaci napravit. Poslední setkání autora s tímto člověkem se v roce 1945 odehrálo v zalesněných kopcích, kam se se stromy vrátila voda, život a lidé.

V roce 1953 byl Giono vyzván časopisem Reader´s Digest k napsání příběhu o nejpozoruhodnějšímu člověku, s kterým se kdy setkal.

Vznikla tak tato povídka,kterou chtěl autor vzbudit zájem o zalesňování přírody.Vydavatel mu však příběh vrátil, a tak byl uveřejněn až o rok později v časopise Vogue pod názvem „Muž,který sázel naději a vypěstoval štěstí“. Asi nikdo včetně autora tehdy netušil, že toto rozsahem nevelké dílko brzy ve spoustě překladů oběhne celý svět a stane se inspirací nejen pro ochránce přírody. Podle knihy vznikl kanadský animovaný film uvedený i u nás.

Čte Marek Eben, režie Jan Jiráň, hudba Marek Eben, hudbu nahrála skupina Bratři Ebenové – Marek, Kryštof a David, Pavel Skála, Jiří Veselý, Jaromír Honzák, Jiří Zelenka. 34 minut.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku