Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Můj život s Egyptem (kniha a DVD)

Můj život s Egyptem (kniha a DVD)


Stejně tak bylo třeba připomenout, že u nás vyrostla nová generace velmi zdatných egyptologů. A tak nezbylo nic jiného, než změnit název knihy a přitom zachovat to základní - vztah k profesoru Miroslavu Vernerovi.
Když jsme připravovali první vydání této knihy, přirozeně se nabídnul titul Čtyřicet let v Egyptě. Od té doby ovšem uteklo hodně vody v Nilu i ve Vltavě a dílo bylo třeba doplnit a rozšířit o nové výzkumy a poznatky, což znamenalo několik nových kapitol a na sedmdesát fotografií.
Právě on byl totiž Univerzitě Karlově několik let jediným nositelem oboru, který byl určen ke zrušení. Přesto se mu podařilo vybudovat ústav s vynikající mezinárodní pověstí a v Egyptě získat archeologickou koncesi, která patří mezi nejvýznamnější.
Je a zároveň tak trochu není o Miroslavu Vernerovi (1941), legendě české a světové archeologie. Bez jeho odborných znalostí, které se rozbíhají do mnoha oborů, ale také osobní odvahy, vytrvalosti a schopnosti vyjednávat by dnes česká egyptologie byla už dávno minulostí.
Toto je kniha o dobrodružství, které se skrývá pod slovem egyptologie a je spojeno s objevy, jimiž naši archeologové jedinečným způsobem obohatili poznání starého Egypta.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku