Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Moravské letopisy - dějiny Moravy v datech

Moravské letopisy - dějiny Moravy v datech
Lubomíra E. Havlík
Rok vydání:2009
Vydavatelství:Turist IC Břeclav
Stran:200
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Zeměpis, cestování
Kód:003402
Podobné knihy:Dějiny Ruska v datech od počátku Kyjevské Rusi v 9. století po současnost
ČíNA


Cena 249,00 Kč s 10% DPH



Je tomu přesně 60 let co Morava ztratila svá zemská práva.

Tato nejstarší středoevropská země s bohatou historií a slávou mocných panovníků se proměnila v nečitelný útvar krajů, jehož systém se mocní tohoto světa snaží stále zlepšovat.

Nutno podotknout, že se jim to opravdu daří. Čechy se stává univerzální název pro všechno, kde se mluví česky a historie Moravy se stává nechtěnou přítěží. Je s obrovským podivem, jak kdysi hrdá Morava vypadá po těchto šedesáti letech.

A kdo by čekal, že toto šedesátileté výročí vyvolá nějaké hluboké emoce, bude velmi zklamán. Jen drobný průvod nejvěrnějších prošel Brnem bez zájmu okolí, které možná ani netušilo, co mají symbolizovat červeno-žluté vlajky, které krátce zavlály nad moravskou metropolí.



10)Morava - Moravskoslezská země v rámci Československé republiky. Počátky úsilí o restituci samosprávného postavení Moravy a Slezska
9)Moravské markrabství v soustátí Rakouské monarchie a snahy o obnovení Koruny Českého království
8)Moravské markrabství v soustátí Rakouské monarchie za národního obrození
7)Moravské markrabství ve státním systému Rakouského mocnářství
6)Moravské markrabství v soustátí Koruny Českého království a habsburské Rakouské monarchie
5)Moravské markrabství stavovskou republikou v Koruně s Uhrami českého a v Koruny Království uherského V konfederaci s Uhrami a Rakousy i s Čechami, Slezskem a Lužicemi
4)Moravské markrabství v soustátí Koruny Českého království
3)Morava markrabství Římské říše a v dynastickém soustátí s Čechami
2)Morava, Polsko a Čechy. Obsazení a rozdělení Moravského království českými vévody
1)Slovanské osídlení Moravy, Sámova říše. Raně středověké království Moravanů - Velká Morava Úpadek Moravského království
LETOPISY ZEMĚ MORAVSKÉ
Úvodem
Obsah
Velké poděkování všem, kteří si najdou čas přečíst si tuto "moravskou bibli" a vroucné pozdravy a díky do nebeských dálek autorovi této knihy, našemu bratru, rytíři Havlíkovi, za světlo naděje, které rozzářil nad Moravou.
A dokud máme naději, máme obrovské štěstí, protože naděje je to nejdůležitější na tomto světě. S nadějí máme krásný život, kdy ve zlatých lánech obilí můžeme číst tuto cennou knihu a nedočkavě vyhlížet příchod bájného krále Ječmínka, který už od doby velkomoravské chrání naši zemi.
Možná s naší zemí nebylo nikdy hůře, ale přesto není důvod svěsit hlavu. Tisíciletá historie se nedá vyrvat z našich srdcí a milovat si člověk nenechá poručit. A i přes nejtemnější mraky do naší duše vniká světlo naděje.
Ale přesto Morava stále existuje. Najdete ji v soudobých mapách, musíme ji hledat v lidských srdcích. A vězte, že ještě dnes tluče tisíce srdcí, které milují svoji vlast. I dnes má Morava své syny a dcery, které jí nedají zahynout, pokud zůstane alespoň jediné srdce, které bude pro Moravu tlouci.
A tak zatímco nově utvářená Evropa se pyšní historií, svými historickými zeměmi, Morava se vytrácí z paměti i svých sousedů.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku