Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Moderní židovská kuchařka

Moderní židovská kuchařka
Karel Sýs, Magda Saxlová
Rok vydání:2012
Vydavatelství: Computer Press, a.s.
Stran:120
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Náboženství a mytologie
Životní styl, výživa, kuchařky
Kód:S15115
Podobné knihy:Srnčí zvěř I. - odhad věku, zásady průběrného odstřelu


Sleva 7% - z ceny 299,00 Kč s DPH
Nová cena 278,00 Kč s 10% DPH




I když nejste židé, a tradice židovské kuchyně zatím neznáte, díky této knize si můžete připravit něco na zub podle tradičních košer receptů. Kromě radosti z vaření a příjemného zážitku při vychutnávání pokrmů budete potěšeni grafickým i literárním zpracováním této knihy a vaše mysl bude oblažena citáty z talmudu, týkajícími se jídla a stolování. Židovská kuchyně je oáza Židovská kuchyně je jako písnička – má rytmus, atmosféru, slova, melodii a emoce. Podíváme-li se na židovský kalendář, okamžitě si všimneme svátků. Je jich mnoho a každý má svá tradiční jídla a nápoje, uspořádání předmětů a potravin na stole, dokonce i předepsané písničky. ,,Který svátek máte nejraději?“ ptám se občas doma. ,,Roš Hašana s rybí hlavou a medem, Šábes s gefiltefisch a barchesem, Purim s Hamanovýma ušima, Chanuku s koblihami,“ volají děti. Připravit rituálně správně a pro oko krásně stůl na Pesach, navařit polévku s macesovými knedlíčky a při večeři naslouchat čtení Hagady – to je opravdový zážitek. Ale není zadarmo. Jako nic v židovské kuchyni ani v životě. Musíte totiž držet košer tradici, nakupovat košer potraviny, naučit se postup vaření, nakoupit dvoje nádobí – mléčné a masité – na běžný provoz a dvoje nádobí na svátek Pesach. Židovská kuchyně je prostě oáza, kterou jste osídlili po svých předcích, a patří jenom vám a tomu nejvyššímu. Pokud nejste židé, i tak si můžete připravit něco na zub podle tradičních košer receptů. Přeji dobrou chuť – Bete avon. Vlasta Rut Sidonová

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku