Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Lexikon alchymie a hermetických věd

Lexikon alchymie a hermetických věd
Claus Priesner, Karin Figala
Rok vydání:2006
Vydavatelství:Vyšehrad
ISBN:80-7021-815-0
Stran:368
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Magie, šamanismus, kabala
Kód:006982
Podobné knihy:Paracelsus jeho život a doba
Sibiřští šamani a jejich ústní tradice - Šamanismus a křesťanství
Dějiny magie (Svazek 2)
Cesta kabaly


Cena 468,00 Kč s 10% DPH



Kniha obsahuje dvě stovky samostatných hesel, která se věnují jednotlivých tématům a postavám souvisejícím s tradicí alchymického a přírodně filosofického bádání v Evropě mezi antikou a novověkem.

Na tomto svého druhu jedinečném lexikonu, který byl v krátké době přeložen do několika světových jazyků, se podílela řada odborníků z různých zemí.

Více než dvě stě hesel otevírá nový pohled na dějiny, jednotlivá témata i protagonisty alchymie a hermetických věd od jejich vzniku až po novověk. Prvně tak laičtí i odborní zájemci o toto pozoruhodné, leč těžko přehlédnutelné pole lidského vědění a imaginace mají k dispozici spolehlivý zdroj komplexních informací.

Kniha, která se v zahraničí dočkala vřelého přijetí u čtenářů i odborných recenzentů, je doprovázena četnými ilustracemi, hesla jsou doplněna podrobnými odkazy na související literaturu.

Česká verze lexikonu je nově aktualizována a dále doplněna o postavy, motivy a díla doplněna o postavy, motivy a díla významná pro české prostředí. Text revidovaů a doplnil znalec dějin alchymického myšlení, prof. Vladimír Karpenko z Přírodovědecké fakulty UK

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku