Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Kruté příběhy sladké Francie

Kruté příběhy sladké Francie
Novinka

Zbyněk Kašpar
Rok vydání:2017
Vydavatelství:Garamond
ISBN:978-80-7407-365-6
Stran:320
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Kód:MM808


Sleva 11% - z ceny 340,00 Kč s DPH
Nová cena 303,00 Kč s 10% DPH




Tato kniha je určena všem, kdo mají rádi Francii a často po ní brázdí, i těm, kdo se na cestu do země galského kohouta teprve chystají. Její autor během své průvodcovské praxe zjistil, že návštěvníky cizích zemí více než odborné výklady zajímají historky, které se k jednotlivým místům pojí:

Kde byl vězněn muž se železnou maskou a čí tvář se pod maskou mohla skrývat? Jak to bylo s obléháním La Rochelle a jaká byla doopravdy královna, za jejíž čest se mušketýři bili? Proč byste nechtěli být pacientem středověké nemocnice v Beaune? Proč musela být milenka Jindřicha IV. trochu ušmudlaná?

Odpovědi na tyto a další otázky přinášejí zeměpisně roztříděné příběhy, které se váží k nejslavnějším francouzským zámkům, hradům a městům. Příběhy tajemné, romantické, zábavné, a občas i kruté.

Zbyněk Kašpar vystudoval francouzštinu a historii, nyní pracuje jako průvodce turistických skupin po Francii, je autorem průvodce po Paříži. Pro všechny čtenáře, kerým nestačí informace z průvodců, se rozhodl napsat tohoto netradičního průvodce, v němž se čtenář dozví, jaké zábavné i kruté historky se odehrávaly v zámeckých komnatách i na Tour de France.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku