Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Kompletní průvodce půstem - jak léčit své tělo pomocí jednodenního i dlouhodobějšího vynechání jídla

Kompletní průvodce půstem - jak léčit své tělo pomocí jednodenního i dlouhodobějšího vynechání jídla
Novinka

Jason Fung a Jimmy Moore
Rok vydání:2018
Vydavatelství:Jan Melvil Publishing
ISBN:978-80-7555-062-0
Stran:324
Skladem: na dotaz
Kategorie:Životní styl, výživa, kuchařky
Léčení nemocí, diagnostika, etikoterapie
Kód:B32718


Sleva 11% - z ceny 449,00 Kč s DPH
Nová cena 400,00 Kč s 10% DPH




Po celé dlouhé dějiny se lidé postili. Ať z kulturních a náboženských důvodů, nebo jen kvůli neúspěšnému lovu, občasné hladovění bylo tisíce let přirozenou součástí života – až do nedávna. Naše těla se evolučně nezměnila, ale hlad už nemáme nikdy: každý den snídáme, svačíme, obědváme, zase svačíme, večeříme... Má současná epidemie obezity a dalších civilizačních chorob kořeny v této radikální stravovací změně? Přibývá vědeckých důkazů, že ano.

Pravidelná strava je zárukou zdraví! Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne! Raději často a v malých porcích!

Znáte základní poučky zdravého stravování, že? Ale co když je to jinak?

Lékař Jason Fung vyzkoušel s více než tisícovkou pacientů různé postní režimy a dosáhl přitom skvělých výsledků. V knize popisuje vše, co by vás mohlo v souvislosti s tímto tématem zajímat: vysvětluje, jak můžeme využít půstu v boji s nadváhou, s pomocí vědeckých studií také dokazuje, že půst zpomaluje stárnutí, má potenciál pro léčbu cukrovky 2. typu, vysokého krevního tlaku nebo metabolického syndromu a efektivně pomáhá tam, kde selhávají jiné postupy.

Radí, jak nejlépe využít účinků vynechání jídla ve svůj prospěch a představuje různé druhy půstů – krátkodobé, přerušované i ty dlohodobé. Díky jejich variabilitě si každý může pro sebe zvolit vyhovující režim. Zaměřuje se i na vyvrácení mýtů, které ohledně půstu kolují.

V závěru knihy nabízí přehled několika základních postních režimů, včetně vzorových jídelníčků a receptů na pokrmy, které můžete během přerušovaného půstu využít.

V knize se mimo jiné dozvíte, že

Komu půst může pomoci a proč je účinnější metodou hubnutí než tradiční nízkokalorické diety. Proč vás půst připraví o tuk, ale nikoliv o svalovou hmotu. Proč je dodržování půstu vlastně jednodušší než klasické diety a jak pracovat s pocitem hladu. Jaké jsou druhy půstů a že si můžete zvolit postní režim na míru. Že i několikahodinové vynechání jídla může sloužit jako účinný půst. Jaké (překvapivě chutné!) zdroje výživy si můžete při půstu dopřát. Jak půst správně přerušit a kdo by ho vůbec neměl držet.

Tak co kdybyste zkusili jít proti proudu, alespoň chvíli nejedli a počkali, co to s vámi udělá?

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku