Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Kolumbijská triáda

Kolumbijská triáda
Juraj Liška, Jiří Roth
Rok vydání:2009
Vydavatelství:Universum Ikar
ISBN:978-80-242-2415-2
Stran:184
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Zeměpis, cestování
Kód:006238
Podobné knihy:Tři bratři v cizích světech Kolem Země s otázkou: Jak žijete a pracujete?
Migrace zvířat (ve slevě jediný výtisk !)
Národní parky Evropy
Zápisky z Orientu
V rovníkové Africe


Sleva 7% - z ceny 299,00 Kč s DPH
Nová cena 278,00 Kč s 10% DPH



Obsah:
Kolumbijská triáda je výjimečná kniha o výjimečné zemi plné kontrastů. Témata, jimiž se zabývá, jsou přitažlivá na první pohled. Ještě přitažlivější je však jejich unikátní zpracování.
Podařilo se jim proniknout i k další kolumbijské legendě, proslulému skladateli Rafaelu Escalonovi, kolumbijskému národnímu idolu a blízkému příteli spisovatele Gabriela Garcíi Márqueze. Escalona jim poskytl exkluzivní interview, jež tvoří závěrečnou kapitolu knihy.
Díky dlouho budovaným kontaktům se Juraj Liška a Jiří Roth dostali tam, kam běžní novináři nemají přístup - k zásahu protidrogového komanda, do smaragdových dolů, na přísně střežené plantáže, k vlivným hráčům obklopeným bodyguardy.
Autoři se vydávají za lidmi, kteří pěstují kávu, dobývají smaragdy či s nimi obchodují, i za těmi, kdo zpracovávají kokain nebo naopak proti obchodu s ním bojují. Na příbězích konkrétních lidí ukazují, že skutečná situace není zdaleka tak černobílá jako obrázek, který nám předkládají média.
Každá z těchto komodit je spjata s historií i současnou politikou země a každá s sebou nese svoji legendu - někdy pozitivní, někdy negativní.
kávy, smaragdů a kokainu.
Z pohledu celého světa představuje Kolumbie totiž především producenta tří významných surovin:
Nová kniha zkušených novinářů a cestovatelů Juraje Lišky a Jiřího Rotha, kteří před několika lety napsali úspěšný titul Sníh z Bogoty, se opět věnuje Kolumbii, ale soustředí se na tři velká témata, která jsou pro tuto zemi charakteristická.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku