Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Imaginace ročních dob

Imaginace ročních dob
Rudolf Steiner
Rok vydání:2004
Vydavatelství:Opherus
Stran:108
Skladem: na dotaz
Kategorie:Antroposofie
Historie, filozofie
Okultismus, spiritismus,hermetik
Kód:005273


Cena 198,00 Kč s 10% DPH



KRESBY NA TABULI BĚHEM PŘEDNÁŠEK
SPOLUPŮSOBENÍ ČTYŘ ARCHANDĚLŮ V PRŮBĚHU ROKU
Pátá přednáška, Dornach, 1923
SVATOJANSKÁ IMAGINACE. Duch ve spící přírodě. Dole kosmická vůle, nahoře kosmická inteligence. Urielova tvář, vážná a hřejivě zářící. Příroda prolnutá moralitou. Historické svědomí. Duch-Otec, hmota jako Matka, Syn. Svatojanské imaginace. Trojice, V pozadí Uriel. Mysteria hlubin, výší a středu.
Čtvrtá přednáška, Dornach, 1923
VELIKONOČNÍ IMAGlNACE. Metamerfózy vápence. Iluze a naděje ahrimanských a luciferských bytostí. Ahriman by chtěl vyvolal astrálnl děšť, oduševit vápenec a člověka rozpustit v zemi, Lucifer přitáhnout vzhůru všechen kysličník uhličitý a tím i éternou bytost člověka. Oba chtě­jí vyhladit lidstvo. Mezi Luciferem a Ahrimanem stojí Kristus, Zmrtvýchvztalý. Rafael s rnerkurskou holí.Velikonoční kultické drama: rafael a člověk. Kristus jako terapeut.
Třetí přednáška, Dornach, 1923
VÁNOČNÍ IMAGINACE. Země - z kosmického hlediska kapka rtuti. Účinek největších zředění. Procesy sulfurické, merkuriální a solné v ročních dobách. Tvorba popela, Síly sluneční u rněsični v zimě. Marka Maria a ditě Ježíš -imaginace Země.
Druhá přednáška, Dornach, 1923
MlCHAELSKÁ IMAGLNACE. Michaelská průpověď - orientačnf tabul­ka v astrálním světle. Sulfurizace v létě, meteorizace na podzim. Meteo rické železo jako zbraň proti hadovitým stvůrám Ahrimanovým. Přírodo-věda a technika vzniklé díky železu. Hmotnou moc železa je třeba zduchovnit v Míchaelův meč.
První přednáška, Dornach, 1923

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku