Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Hedvábnou stezkou mozaika barev, vůní a osudů

Hedvábnou stezkou mozaika barev, vůní a osudů
Novinka

Lucie Drbohlavová
Rok vydání:2016
Vydavatelství:Jota
ISBN:978-80-7462-928-0
Stran:384
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Zeměpis, cestování
Historie, filozofie
Kód:010264


Sleva 10% - z ceny 398,00 Kč s DPH
Nová cena 358,00 Kč s 10% DPH


Pohodlně se usaďte, let na kouzelném koberci právě začíná. Budeme sledovat stopy dávných karavan až do Střední Asie, do samého srdce Hedvábné stezky. Tady stávala velkolepá města, na jejichž vyhlášených bazarech se prodávalo a překládalo zboží putující z nejrůznějších koutů Asie do Arábie a Evropy.

I v současné době je Střední Asie úžasným koutem světa, o němž se toho ovšem ve zprávách mnoho nedozvíte a v nabídkách cestovních agentur ho většinou nenajdete. Zajímalo nás, jestli lze z dob jeho dřívější slávy ještě dnes něco vidět, cítit a zažít. To, co jsme při našem putování po středoasijských končinách objevili, předčilo všechna naše očekávání.

Nalejte si šálek dobrého čaje a začtěte se do vyprávění o pohnutých osudech tamních lidí, nechejte se okouzlit barvitostí a rozmanitostí místních kultur, seznamte se s paradoxy středoasijských dějin i politiky v příbězích psaných s humorem a nadhledem. Pobavte se veselými i napínavými příhodami, které jsme během dvou let strávených ve Střední Asii nasbírali. Nahlédněte s námi do míst, kam se kvůli zhoršující se bezpečnostní situaci nejspíš v blízké budoucnosti jen tak nepodíváte, a inspirujte se našimi zkušenostmi, jak si lze užít cestování s batohem na zádech a s poloprázdnou kapsou.

Lucie Drbohlavová (za svobodna Kinkorová) strávila ve Střední Asii přes dva a půl roku, z toho pracovně téměř dva roky v Afghánistánu. Během studia mezinárodních vztahů a diplomacie, i mezi jednotlivými pracovními pobyty na misích organizace Člověk v tísni, cestovala Lucie se svým manželem Petrem po Asii, Africe i Jižní Americe. Většinou podnikali několikaměsíční cesty s batohem na zádech, během nichž projeli a poznali určitý region. Střední Asie, jižní Asie a „Střecha světa“ jim učarovaly nejvíce. Na svých cestách se učí místním jazykům, často jezdí stopem nebo trekují mezi vesnicemi, aby co nejlépe poznali život obyčejných lidí, jejich kulturu, tradice, náboženství i hodnoty. Autorka ráda bourá mediální stereotypy o zemích, které poznala. Svými články a knihami přibližuje českým čtenářům radosti i strasti obyvatel dalekých končin, snaží se čtenáře přesvědčit, že všude žijí lidé hodni naší úcty, od nichž bychom se mohli mnohému naučit.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku