Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Hedvábí poetický příběh o nenaplněné lásce

Hedvábí poetický příběh o nenaplněné lásce
Alessandro Baricco
Rok vydání:2015
Vydavatelství:Slovart
ISBN:978-80-7529-017-5
Stran:112
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Manželství, vztahy, sexualita
Kód:A58480


Sleva 7% - z ceny 249,00 Kč s DPH
Nová cena 232,00 Kč s 10% DPH




Toto není román. A není to povídka. Toto je příběh. Poetický příběh o nenaplněné lásce, vyprávěný stylem hladkým a lehounkým jako hedvábí. Děj se odehrává ve Francii a exotickém Japonsku devatenáctého století. Hrdina Hervé Joncour se živí neobyčejným řemeslem – cestuje přes celý svět, aby do Francie z dalekých zemí přinesl vajíčka bource morušového a prodal je zde. Pří jedné cestě z neznámých končin Japonska je tak očarován, že ho to poznamená na celý život… Kniha byla přeložena do více než třiceti jazyků, do filmové podoby ji převedl režisér John Madlen.

Obchodník Hervé Jouncour, prodejce vajíček bource morušového, který se za svým zbožím vydává „až na konec světa“, do tajemného Japonska, donedávna uzavřeného cizincům. Hervé Jouncour přitom není žádný dobrodruh – patří naopak k mužům, „kteří u svého života rádi asistují a pokládají za nepatřičnou jakoukoliv ambici ho žít“. Ale i na něj čeká osudové setkání. Křehké, snové vyprávění o nevyřčené bolesti a nenaplněné touze okouzlilo čtenáře po celém světě.

Milostná novela byla v roce 2007 převedena na filmové plátno režisérem Françoisem Girardem, který svěřil hlavní role Michaelu Pittovi a Keiře Knightley.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku