Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Fenomén hypnóza (kniha a DVD)

Fenomén hypnóza (kniha a DVD)


Autor v knize vysvětluje, jak hypnóza funguje a čeho všeho je možné s její pomocí dosáhnout, i to, jak lze hypnózou řešit obtíže, na které jsme jindy krátcí.

Klinický psycholog Jiří Zíka se již více než třicet let věnuje hypnóze jako prostředku k léčení psychických i fyzických problémů.

Co se vám vybaví, když se řekne „hypnóza“? Spojíte si tento pojem s lékařskou praxí, nebo rádoby vědou, na které ve skutečnosti není vůbec nic vědeckého? Ať tak, či onak, kolem hypnózy vždy bylo, je a bude mnoho otázek. Na některé však už dnes známe odpovědi.

Kniha Fenomén hypnóza představuje hypnózu ze všech úhlů pohledu. Tato kniha je psána velmi čtivou formou, a skutečně, i laický čtenář, který se s tímto pojmem setkal minimálně nebo vůbec, se v problematice orientuje a má pocit, že ví, o čem se mluví, tedy v daném případě respektive píše. Doktor Zíka popisuje hypnózu od počátku jejího vývoje, včetně jednotlivých škol a názorů na ni, mnohdy zcela protichůdných, které se v historii vystřídaly. Sám připojuje řadu zkušeností ze své hypnotizérské praxe, zpravidla těch veselých:

Jezdil jsem po republice a v různých městech dělal kurzy hubnutí. Většinou to byly skupiny po třiceti až čtyřiceti ženách, se kterými jsem jednou za čtrnáct dní, šestkrát po sobě, dělal skupinové hypnózy, které byly zaměřené na redukci tělesné hmotnosti a zvládání hubnutí. Na začátku jednoho kurzu jsem se jako vždy ptal účastnic, proč přišly a co od toho očekávají. Jedna paní vstala a pravila: „Víte, já jsem někde četla, že nějaký anglický dentista hypnotizoval svoje pacientky a pak, když byly v hypnóze, je sexuálně zneužíval. Manželovi jsme nic neřekly, vzala jsem svoji dceru a jsme tady, pane doktore.“ Všichni se smáli, ale já do dneška nevím, jak to ta paní vlastně myslela. Ale legrace to byla.

Závěrečná část knihy se věnuje nejčastěji pokládaným otázkám. Doktor Zíka pochopitelně za svoji profesní kariéru absolvoval celou řadu rozhovorů s novináři a zástupci médií. Mnohé otázky se při těchto rozhovorech opakují stále dokola. Proto Zíka vybral ty nejčastěji pokládané a na závěr celé knihy sepsal určité fiktivní interview se sebou samým. Toto hodnotím jako veskrze pozitivní. Čtenář nejen, že si zopakuje základní fakta, která se dozvěděl, ale dostane závěrem také odpovědi na otázky, které ho v průběhu četby knihy Fenomén hypnóza napadaly.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku