Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Duchovní cesta 1 - kniha esencí myšlenek, rozhovorů a důležitých svědectví

Duchovní cesta 1 - kniha esencí myšlenek, rozhovorů a důležitých svědectví
Novinka

František Drtikol, Stanislav Doležal (ed.)
Rok vydání:2021
Vydavatelství:Svět
ISBN:978-80-87201-18-3
Stran:400
Skladem: na dotaz
Kategorie:Historie, filozofie
Design , Architektura, Art
Kód:B32295


Cena 790,00 Kč s 10% DPH



Nové vydání knihy František Drtikol – Duchovní cesta 1 se podařilo realizovat, díky využití nejnovějších technologií, ve vysoké kvalitě tisku obrazové části. Obsah a grafické zpracování knihy zůstává stejné jako u druhého vydání. Publikace je esencí myšlenek, rozhovorů a důležitých svědectví, mapující podstatnou část duchovního života Františka Drtikola, jeho filosofii a to nejdůležitější – jeho učení. Kniha také přináší rozsáhlý přehled jeho mystické fotografické i malířské tvorby.

František Drtikol (1883–1961) patří mezi největší osobnosti české i světové fotografie. Během aktivní fotografické činnosti postupně vystavoval svá díla téměř po celém světě. Drtikol praktikoval již ve dvacátých letech minulého století jógová cvičení podle tibetského buddhismu. Díky svým zkušenostem a dosaženému poznání se stal později důležitým učitelem a vyhledávaným Mistrem.

Učení se sděluje nejlépe Mlčením a ten, kdo dovede naslouchat řeči beze slov, odnáší si nejvíce. To, co je Prazákladem všeho, Ono Nezrozené, se nedá postihnout rozumováním, popsat slovy. Je to Život v jeho pravé přirozenosti. Je majetkem každého odevždy. Ten však, kdo Pravdu nežije, je v zajetí nevědomosti a neví, čím vskutku je. A přece je každému možné poznání dosáhnout… /14. 3. 1939, František Drtikol/

Kniha obsahuje přes 100 barevných celostránkových reprodukcí děl Františka Drtikola, ukázky jeho rukopisu a další unikátní dobový dokumentační obrazový materiál. Vytištěno frekvenčně modulovaným rastrem Satin Screening.

Kniha je esencí myšlenek, rozhovorů a důležitých svědectví, mapující nejpodstatnější část života Drtikola myslitele. Významným způsobem se také dotýká i jeho mystické fotografické tvorby, datované mezi roky 1930 a 1935, a to jak textově, tak i obrazově. Toto celé umocňuje obrazová část věnovaná Drtikolově spirituální malbě z období let 1931–1948, tedy zachycující její nástup a vyvrcholení po roce 1935, kdy se úplně vzdal fotografie coby hlavního prostředku svého uměleckého projevu. Drtikol praktikoval již ve dvacátých letech minulého století jógová cvičení podle tibetského buddhismu. Díky svým zkušenostem a dosaženému poznání se stal později důležitým učitelem a vyhledávaným Mistrem. Kniha edičně navazuje na dvě dříve vydané publikace autenticky´ch a převážně celistvě dochovaných textů „Deníky a dopisy z let 1914–1918 věnované Elišce Janské“ (2001) a „Oči široce otevřené“ (2002)

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku