Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Doba jedová 10 - méně medicíny - více zdraví

Doba jedová 10 - méně medicíny - více zdraví
Novinka

H. Gilbert Welch
Rok vydání:2018
Vydavatelství:Triton
ISBN:978-80-7553-564-1
Stran:272
Skladem: na dotaz
Kategorie:Léčení nemocí, diagnostika, etikoterapie
Kód:B32483


Sleva 7% - z ceny 269,00 Kč s DPH
Nová cena 250,00 Kč s 10% DPH




Více zdravotní péče rovná se lepší zdraví? Ne! Právě naopak. Tvrdí to a v této knize dokazuje profesor v oboru medicíny H. Gilbert Welch. Podle něj až příliš mnoho lidí podstupuje screeningové testy a vyšetření se všemi škodlivými dopady. Na základě nepřiměřených, zbytečně poplašných diagnóz pak absolvují léčbu, kterou nepotřebují – a která jim v lepším případě neprospěje a v horším ublíží. Lidem se vnucuje představa, že vyhledávání zdravotní péče je nejdůležitějším prostředkem zachování zdraví a životní pohody. Welch upozorňuje, že s výjimkou akutní zdravotní péče je všechno jinak:

* více informací někdy škodí (protože dotyčného vyděsí), * včasná diagnóza může ze vcelku zdravého jedince udělat předčasného pacienta, * snaha omezit rizika paradoxně vytváří rizika nová, * nové metody léčby nemusejí být nutně lepší (jsou jen nebezpečnější), * přehnané úsilí vyhnout se smrti může člověku zkazit celý život.

Zkušený lékař a epidemiolog dochází k jednoznačnému závěru: hlavním problémem zdravotní péče je její nepatrná prospěšnost.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku