Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Dítě na vlastní pohon - proč svěřit svým potomkům více kontroly nad životem

Dítě na vlastní pohon - proč svěřit svým potomkům více kontroly nad životem
William Stixrud & Ned Johnson
Rok vydání:2019
Vydavatelství:Jan Melvil Publishing, s.r.o.
ISBN:978-80-7555-065-1
Stran:376
Skladem: na dotaz
Kategorie:Narození dítěte
Kód:B32855


Sleva 11% - z ceny 399,00 Kč s DPH
Nová cena 355,00 Kč s 10% DPH




Rodičovství není snadné – milujeme své děti a děláme pro ně, co můžeme. Ale opravdu závisí úspěch potomků na tom, kolik úsilí věnujeme jejich školním výsledkům a volnočasovým aktivitám? Dítě na vlastní pohon vás přesvědčí, že trend přehnané péče, tzv. helicopter parenting, je prokazatelně škodlivý. A že to nejlepší, co můžete dětem poskytnout, je pocit kontroly nad svým životem. Vyzkoušejte, je to snadnější, než si myslíte.

William Stixrud a Ned Johnson mají za sebou v součtu 60 let praxe s demotivovanými, úzkostnými a depresivními dětmi. Znají všechna vaše rodičovská trápení a mají na ně řešení. Dokazují to nejen výzkumy o funkci mozku a objevy z oblasti behaviorální terapie, ale zejména úspěchy, kterých dosáhli u svých klientů po změně přístupu rodičů. S empatií, vlídností a hlubokým pochopením pro vaše obavy vám vysvětlí, že stejně jako u dospělých je totiž nejdůležitější podmínkou správného nastavení emočních a psychických procesů pocit kontroly: dítě musí cítit, že svůj život může ovlivňovat.

Neznamená to však, že se máte vzdát veškeré své autority. V této rodičovsky úlevné knize se dozvíte, jak přestat být šéfem a stát se svému dítěti důvěryhodným konzultantem i milující oporou a jak u svých dětí vybudovat silnou vnitřní motivaci a psychiku odolnou vůči stresu. Je to dlouhá cesta, ale stojí za to se na ni vydat: na jejím konci čeká rodinná pohoda a štěstí.

V našem uspěchaném a konkurenčním světě snadno zapomínáme na základní věc: že užívat si své děti je jednou z nejlepších věcí, co můžeme pro sebe i pro ně udělat.

V knize se mimo jiné dozvíte:

Které čtyři typy demotivace u dětí rozeznáváme a jak s nimi pracovat, proč vnější motivace z dlouhodobého hlediska selhává, co dětem způsobuje toxický stres a proč se mezi nimi šíří epidemie úzkosti a deprese, jak si naopak mohou vybudovat odolnost vůči stresu, z níž budou čerpat celý život, jak pomáhat dětem s poruchami učení, autistického spektra, nebo ADHD, kterou školu vybrat a jak řešit náročné komunikační situace s učitely, jak si odnést to nejlepší ze světa digitálních her a přitom nepodlehnout závislosti, je se správně připravit na zkoušky a testy, co můžete pro zlepšení vztahů udělat už dnes večer.

Lidé zapomenou, co jste řekli, lidé zapomenou, co jste udělali, ale nikdy nezapomenou, jak jim s vámi bylo. Myslete na to, jak vašim dětem s vámi je. Jak chcete, aby se cítily? Milované. Mající vaši důvěru. Schopné. Nechť je to i spolehlivý kompas pro vaše rodičovská rozhodnutí.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku