Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Člověk a čas

Člověk a čas
Petr Pacovský
Rok vydání:2006
Vydavatelství:Time Expert, Grada
ISBN:80-247-1701-8
Stran:260
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Motivace, úspěch, propagace
Řízení, management, ekonomika
Kód:001513
Podobné knihy:Jak se zbavit starostí a začít žít (červená obálka)
Přátelské rady rychlý a snadný rádce pro všechny, kdo chtějí vzít život do vlastních rukou


Sleva 12% - z ceny 399,00 Kč s DPH
Nová cena 351,00 Kč s 10% DPH



Obsah:
Lze říci, že "Člověk a čas" by si měl když už ne pořídit, tak alespoň přečíst každý.
minimalizuji naléhavé důležité úkoly tím, že upřednostňuji dělání důležitých, ale nenaléhavých (protože jinak se práce mění na hašení hořících termínů)
úkoly plánuji v rámci týdne a ne na každý den, protože se tak zbavuji zbytečného stresu
už nepřiřazuji úkolům priority, ale prioritám úkoly
Každá kapitola je uvozená mými oblíbenými myšlenkovými mapami, takže až se budu k obsahu vracet, bude stačit prohlédnout si obrázek. To kdybych náhodou pozapomněl, že například:
Řízení - týden, důležité a naléhavé, týdenní plánování, každodenní žití, pomůcky
Vedení - odkud jdeme, kam směřujeme, jak půjdeme; priority
Sebepoznání - mysl z hlediska struktury, kmitočtu, emocí a rozumu, pohody a stresu; růst, žít nyní, vnitřní skutečnost, nedokonalost, pozitivní myšlení, návyk, proaktivita
Obrací se od času k člověku. Kniha je rozdělena do tří hlavních částí, Sebepoznání, Vedení a Řízení. Tady je snad jediná - terminologická - slabina, slova vedení a řízení mi nějak splývají. Jen ta slova, obsah kapitol samozřejmě ne. Vedením je myšleno "co dělat" - strategie, koncepce, priority, kam a jak směřovat; zatímco řízení má být "jak to dělat", tedy základní principy, konkrétní postup plánování, praktická doporučení. Jak ta slova chápu, mohla by se klidně zaměnit ("řídit" pomocí priorit a "vést" plán). Asi bych to pojmenoval "směřování" a "jednání", ale nakonec je to banalita, důležité jsou informace.
celek je víc než část.
pomalu je víc než rychle;
zevnitř je víc než zvenku;
cesta je víc než cíl;
člověk je víc než čas;
Proč se této sjednocené cestě říká IV. generace time managementu? První generace zavedla seznamy úkolů (CO), druhá generace přidává zvažování kdy a v jaké posloupnosti úkoly plnit (CO a KDY), třetí generace přidává analýzu spolupráce, souvislostí, priorit (CO, KDY a JAK) nu a generace čtvrtá - o ní je tahle kniha. Ale abyste neřekli, ocituji jejích pět principů (str. 37):
Petr Pacovský udivuje svým komplexním přístupem k time managementu. Nechce poskytovat jen nějaké techniky co a jak si psát, plánovat nebo analyzovat, ne, jde mu o změnu samotného života. Nejvíc překvapující je, jak blízko je taková cesta duchovním naukám, ať už bytím "tady a teď", snahou o sebepoznání nebo prostorem pro meditaci. Citace z předmluvy (str. 11): "Tato kniha se snaží mířit hlouběji, pod techniky a dovednosti, až na úroveň základních postojů a hodnot. Dává šanci změnit úhel pohledu na dění v nás, zdánlivé pravdy, tlaky okolí i naše cítění a může se stát iniciátorem skutečné vnitřní proměny, která přinese nadhled, efektivitu, spokojenost. Na tématech knihy se podílejí stejnou mírou znalosti technik vrcholné manažerské práce i staronové myšlenky duchovní obrody člověka. Tyto polarity byly dlouho v rozporu, jedno prakticky vylučovalo druhé. Myslím, že nastal čas, kdy oba směry mohou splynout v novou cestu. Jednoduchou a silnou tím, že s využitím několika základních principů si každý může vytvořit svůj osobitý, a tím pádem i akceptovaný přístup k času, životu."
Pokud potřebujete najít nějakou teorii ohledně dlouhodobějšího plánování a harmonogramu, jste na správné stopě.
Odborník na transpersonální psychologii se ve svém díle zaměřuje na cíl: efektivně pracovat a při tom se cítit dobře - jako prostředek uvádí time management IV.generace, který v knize blíže přibližuje. Nejde pouze o manažerskou dovednost, ale o nabídku životního stylu, který nás vede k péči o kvalitu dneška, každého dne života. Cesta je více než cíl.
Time management IV. generace - 2.aktualizované vydání

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku