Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Chvála macechy - erotický román (Elogio de la madrastra)

Chvála macechy - erotický román (Elogio de la madrastra)
Novinka

Mario Vargas Llosa
Rok vydání:2019
Vydavatelství:Argo
ISBN:978-80-257-2764-5
Stran:160
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Manželství, vztahy, sexualita
Kód:018201


Sleva 7% - z ceny 248,00 Kč s DPH
Nová cena 231,00 Kč s 10% DPH




Erotický román Chvála macechy (Elogio de la madrastra, 1988) líčí manželské peripetie dobře situovaného páru smyslné doni Lucrecie a pedanta dona Rigoberta, posedlého tělesnou hygienou, milovníka erotických výtvarných děl. V jedné dějové linii se popisují večerní obsedantní hygienické rituály dona Rigoberta, během nichž jeho syn Fonchito, zdánlivě nevinný cherubín předpubertálního věku, nenápadně svádí svou macechu Lucrecii. Druhá, fantaskní linie románu rozvíjí „děj“ slavných erotických obrazů, které manželskou dvojici inspirují k novým milostným hrátkám. V románu se odkazuje na obrazy Král Kandaules Jacoba Jordaense, Diana odpočívající po koupeli Françoise Bouchera, Tiziánova Venuše s varhaníkem a Kupidem, Hlava I Francise Bacona, Cesta do Mendiety 10 Fernanda de Szyszlo a Zvěstování Fra Angélica.

Erotický román Chvála macechy nositele Nobelovy ceny Maria Vargase Llosy je klenotem tohoto lehkého, leč nesnadného žánru, dle mínění mnohých přímo nejlepším španělsky napsaným erotickým dílem.

Mario Vargas Llosa:

Peruánský nositel Nobelovy ceny Mario Vargas Llosa (nar. 1936) je kromě článků, esejů o spřízněných autorech, povídek, divadelních her a vzpomínek hlavně autorem osmnácti románů, z nichž už celý tucet vyšel česky. Patří ke slavným autorům tzv. boomu latinskoamerické literatury v 60. letech, za jehož startovní výstřel se pokládá právě jeho novátorský román Město a psi (1962, čes. 1966, 2004) z prostředí vojenského gymnázia v Limě, kde sám studoval a odkud si odnesl svá hlavní témata – zpochybňování vyprázdněných autorit, zesměšňování vojenské hierarchie, krutý svět dospívajících, ...

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku