Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Charakter jako předpoklad úspěchu - kniha nejen pro manažery

Charakter jako předpoklad úspěchu - kniha nejen pro manažery
Dr. Henry Cloud
Rok vydání:2019
Vydavatelství:Návrat domů
ISBN:978-80-7255-420-1
Stran:224
Skladem: na dotaz
Kategorie:Řízení, management, ekonomika
Motivace, úspěch, propagace
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:B32996


Sleva 10% - z ceny 260,00 Kč s DPH
Nová cena 234,00 Kč s 10% DPH




Henry Cloud v této knize píše o podstatě charakterové celistvosti. Vysvětluje, jak se projevuje v každodenních situacích a co je nutno udělat, abychom byli vnímáni jako lidé s celistvým charakterem. Ústřední otázka zní, zda máme odvahu čelit realitě. Henry Cloud dokládá, že schopnost řešit problémy, učit se z nich a přizpůsobovat své chování realitě je významnějším faktorem úspěchu než mimořádná inteligence, talent či osobní kouzlo. Ukazuje, že úspěšní lidé mají řadu schopností a dokážou vytvářet spojenectví, ale tím nejdůležitějším je jejich charakter. Poté zkoumá, jaké chování utváří celistvý charakter a jak se projevuje v reálných životních situacích. Cílem této knihy je budování a posilování šesti základních charakterových rysů.

Jak vysvětlit růst a úspěch tolika lidí, které jsem viděl? Ti, kdo jsou v životě úspěšní, si uvědomují, že život z velké části obnáší řešení problémů. Ti, kdo se s tím dokážou vyrovnat, dosahují velkých úspěchů – a ostatní ne.

Hazard by byl, kdyby ten, kdo nikdy v životě neuzavřel žádný obchod nebo jich měl za sebou jenom několik, všechno, včetně zajištění své rodiny, vsadil na to, že nějak prorazí. Takto si úspěšní lidé nepočínají. Ti postupně rostou a potom svléknou kůži, která je omezuje. Nesnaží se o něco, u čeho nemají důvod věřit, že to zvládnou, když na tom hodně závisí. O to, co nikdy nedělali, se pokoušejí tehdy, když se učí, ale ne když investují.

Dr. Henry Cloud

je uznávaným odborníkem v oblasti leadership, klinickým psychologem, řečníkem a aktivním křesťanem. Narodil se v roce 1956 ve Vicksburgu, ve státě Mississippi. Absolvoval Jižní Metodistickou Univerzitu, s titulem B.S. v psychologii a doktorátem ve filozofii. Na univerzitě Biola pak dokončil studium v oboru klinické psychologie. Klinickou praxi získal na krajském oddělení duševního zdraví v Los Angeles. Věnuje se odbornému poradenství, zároveň spolupracuje se společností Fortune 500 a dalšími. Díky rozsáhlým zkušenostem, kdy fungoval bezmála 30 let jako konzultant a podnikatel, rozběhl úspěšný řetězec zdravotnických center ve více než 40 městech napříč Spojenými státy. Jako řečník se potkal na jevišti s mnoha významnými lidmi a odborníky, jako jsou Tony Blair, Jack Welch, Condoleezza Rice, Desmond Tutu, Marcus Buckingham ad. Často přispívá do CNN, Fox News Channel a dalších médií.

Jeho kniha o vedení Integrity (anglicky, 2009) patří dosud mezi jeho neuznávanější díla. V češtině dále vyšly knihy Tajemství božích věcí (2010), Nevyhnutelná ukončení (2015), Změna přináší uzdravení (2000) aj.

V současnosti žije Cloud se svou ženou Tori a dvěma dcerami. Má rád golf, potápění, plavbu lodí a rybaření. Jeho pracovním partnerem a spoluautorem mnoha knih je John Townsend. Společně vydali tematickou sérii bestsellerů, jimiž jsou Hranice (2004), Hranice v chození (2007), Hranice v manželství (2014), Hranice a děti (2016, naše recenze), Rozhovory o hranicích (2005), poté např. Bezpeční lidé (2018), To není moje chyba (2008) nebo Prosím tě, mami (2003) aj. Svými knihami vnáší do moderní psychologie křesťanský rozměr.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku