Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Cesta srdce úskalí a přísliby duchovního života

Cesta srdce úskalí a přísliby duchovního života
Jack Kornfield
Rok vydání:2008
Vydavatelství:Eminent
Stran:328
Skladem: na dotaz
Kategorie:Meditace, mystika
Náboženství a mytologie
Zdravotní cvičení, sport, rehabilitace
Kód:S00901


Cena 269,00 Kč s 10% DPH



Kniha amerického spirituálního učitele Jacka Kornfielda vychází z autorovy zkušenosti z buddhistických tradicí a dotýká se obecných principů duchovního života.

První část popisuje základy celistvého duchovního života, různé způsoby praxe, obvyklá životní úskalí, techniky pro zacházení s našimi psychickými úrazy a potížemi, některé buddhistické modely duchovních stavů lidského vědomí a způsoby, jak lze tyto mimořádné zkušenosti zakotvit v praktickém rozumu.

Druhá polovina knihy se podrobněji věnuje integraci této praxe do života a zaměřuje se na taková témata, jako jsou vzájemná závislost a soucit, tzv. rozškatulkování, psychoterapie, meditace a přínos nebo potíže při setkání s duchovními učiteli.

Závěr této jedinečné knihy se věnuje duchovní dospělosti, dozrání moudrosti a soucitu, klidu a radosti, která vstupuje do našeho života. Největší lekce, jakou se lze naučit, spočívá ve sjednocení všeobecné zkušenosti s osobní. Jen tak může dosáhnout naplnění v našem duchovním životě.

Máme-li přinést do světa světlo, moudrost a soucit, musíme začít u sebe. Musíme se vydat na cestu srdce. Všeobecné pravdy duchovního života se mohou uskutečnit jen v konkrétních a osobních okolnostech.

Takový osobní přístup k praxi uznává to, co je v našem životě jedinečné a obecné, a respektuje nadčasovou kvalitu velkého tance mezi zrozením a smrtí zvaného život. Zároveň přitom ctí naše konkrétní tělo, rodinu a komunitu, osobní historii, radosti a strasti, které nám byly předány.

Naše probuzení se v tomto pohledu stává velice osobní záležitostí, která se dotýká všech dalších stvoření na zemi.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku