Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Cesta k dokonalosti - praktická psychologie

Cesta k dokonalosti - praktická psychologie
Květoslav Minařík
Rok vydání:2004
Vydavatelství:Canopus
ISBN:80-85202-09-3
Stran:134
Skladem: na dotaz
Kategorie:Jóga
Meditace, mystika
Kód:004170
Podobné knihy:Umění meditovat
108 meditací, jógových rad, postřehů a pokynů pro pokročilé
Beseda bohů - Psychologie skutečnosti
Vše o meditaci
Světlo meditace učení kundaliní-mahájógy (ve slevě jediný výtisk !)


Cena 180,00 Kč s 10% DPH



Kapitoly Poukazy k praxi a O kázni rozebírají filozofický základ pro jógu nezbytného umravnění a popisují základní postupy práce na rozvoji vlastního ducha. Kapitoly O soustřeďování, Konečné poučky a Průvodní jevy a výsledky duchovního úsilí jsou kromě rozboru, popisu a zdůvodnění tří stupňů soustředění věnovány i reakcím na jeho různé druhy, tzv. mystickým silám. Závěrečný Vstup do mystiky všeobecně shrnuje všechny poučky v jednoduchý a přehledný systém psychických prací.

Z obsahu:

Na této zemi platí zákon - a platí vlastně v celém vesmíru - že duchovní dokonalost může být jen výsledkem nekompromisního zřeknutí se světa. To je poučka, již musí přijmout každý člověk, který se chce touto cestou dát. Toho, kdo vstoupil na cestu duchovního zdokonalování pomocí soustředění, však mohou mýlit počáteční dílčí úspěchy. Ať začne provádět soustředění podle pokynů mystických nauk člověk jakkoli mravně nečistý, vždycky může získat dílčí úspěchy, které se mu zdají slibovat další postup. Duchovní dokonalost je daleko za těmito dílčími výsledky. Pokud se člověk neovládá, může se snažit, jak chce, aby získal spokojenost, a přece se mu to nepodaří, protože je ovládán mnohými vnějšími momenty. Když však nasadí své přirozenosti uzdu a donutí ji, aby se spokojila s klidem bytosti, která setrvává výhradně sama v sobě, pak se spokojenost dostaví sama sebou.

Vede jej životem a zdokonaluje jeho bytost jako celek; nezabývá se jen fyzickou, mravní nebo mentální složkou, ale harmonicky je rozvíjí všechny najednou. Z velkých světových duchovních směrů má jeho nauka nejblíže k mahájánskému buddhismu.V každé ze svých knih vysvětluje Květoslav Minařík duchovní nauky z jiného aspektu, aby je tak lépe zpřístupnil širokým vrstvám čtenářů.
Český mystik (1908-1974), který v mládí do nejhlubších podrobností poznal a sám na sobě uskutečnil nejvyšší duchovní a mystické ideály Východu, aniž přitom ztratil kontakt s občanským životem. Své zkušenosti potom formuloval jako originální, z knih nevyčtenou duchovní nauku, jež vychází z psychologie a způsobu myšlení současného Evropana.
Květoslav Minařík
Slučuje kladné prvky jejich cesty k dokonalosti v jednolitý výchovný celek, ověřený vlastní celoživotní praxí autora a podaný zde srozumitelným a přístupným způsobem k pochopení dnešním lidem dobré vůle.
Kniha je velmi cennou pomůckou při výchově a sebevýchově k vnitřní harmonii psychických složek až k dokonalosti ve smyslu duchovních nauk, které zahrnují velká náboženství.
biologické spoje, na celý organismus člověka, který je grandiózní souhrou biochemických, biofyzikálních a bioelektrických pochodů. Všechny tyto pochody se řídí biologickými zákonitostmi a ty má člověk ovlivňovat jen kladnou a harmonickou psychickou náplní.
Manipulace s psychickými složkami je tedy vlastně manipulací s jemnými a subtilními energiemi vázanými na struktury lidského organismu, především na centrální nervový systém (to znamená mozek, mozkový kmen a míchu s jejich zapojením přes periferní nervový systém), neuroendokrinii, endokrinii a ostatní
to vyžaduje cílevědomý sebevýchovný zásahdo jejich vzájemného neuspokojivého a disharmonickéhopoměru. Jsou to také síly osudového významu, jež se řídí určitými zákonitostmi a jejich projevy mají odraz v celém lidském organismu.
v harmonický celek;
správně a kladně introvertovanou bytostí, která má možnost a předpoklady vyhnout se introverzi nesprávné, jež je v různém stupni psychiatricky zabarvená. Psychická oblast je velmi křehká; při správné její výchově je nutno postupovat velmi obezřetně a nelze si dovolit lecjaký nesprávný zásah. Psychické složky totiž představují velmi jemné energie, vázané na určité struktury lidského organismu, které je potřeba správným pozitivním zaměřením a zásahy vůle uvádět
Extrovertovaný, do světa zaměřený člověk, se tímto způsobem stává
sursum corda = vzhůru srdce.
sebekontrolou a sebeovládáním, kladnými zásahy vůle ve smyslu
Do této automatiky má člověk zasáhnout soustavným sebepozorováním,
lze získat orientaci ve vlastní psychické oblasti, jejíž jednotlivé složky jsou individuálně kvalitativně odlišné a uplatňují se automaticky a ve vzájemné návaznosti jednotlivých složek.
zaměřitjednotlivé složky psychické oblasti. Vždyť jenom takovým způsobem
poznej sebe sama = gnothi s"auton = scito te ipsum
cestě k dokonalosti. Zároveň upozorňuje na nebezpečí, kterým je nutno se vyhnout. Proto dává pokyny každému přístupnou formou aforismů a jejich vysvětlením jak správně ve smyslu
Tato kniha má metodickovýchovný charakter. Podává návod, praxí ověřený, jak správně postupovat při proměně bytosti - především v její psychické oblasti - na
Květoslav Minařík vysvětluje duchovní nauky v každé ze svých knih z jiného aspektu a jiným způsobem učlenění látky, aby tak duchovní nauku lépe zpřístupnil širokým vrstvám lidské společnosti.
Jeden z mnoha autorových svazků, který tentokrát podává praktický návod, jak postupovat při proměně především psychické bytosti.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku