Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Čarovný svět pěti kontinentů

Čarovný svět pěti kontinentů
Václav Erich
Rok vydání:2012
Vydavatelství:Petrklíč
ISBN:978-80-7229-358-2
Stran:120
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Historie, filozofie
Zeměpis, cestování
Kód:002688
Podobné knihy:Čína, náš soused
Neobyčejné BRNO
V Evropě cesty po dvacátém století
Labyrintem Íránu


Sleva 7% - z ceny 199,00 Kč s DPH
Nová cena 185,00 Kč s 10% DPH



Je znám jako zakladatel prvního národního parku a lesnické školy v Laosu.
V průběhu života se zúčastnil několika zahraničních projektů v Tanzanii, Bangladéši, Vietnamu, Indočíně a Laosu - věnoval se rozvoji československého tropického a subtropického lesnictví.
Knihu nazvanou Les a lidé (motivace a inspirace) vydá Fakulta lesnická a dřevařská - ČZU v Praze v Nakladatelství Petrklíč v předvánočním období 2012. Erich Václav je původní profesí lesník a učitel.
V současné době autor připravuje rukopis o inspiraci lesa pro hudební skladatele, básníky i prozaiky, malíře, zpěváky, textaře, ochránce přírody a vůbec všechny, kdož mají rádi les a jeho zelené království.
Publikace ukazuje, jaký je náš svět ve všech svých krásách, protikladech, avšak i v nadějích, že takový zůstane i pro další generace.
Z tohoto důvodu je publikace vhodná pro žáky, studenty a také jejich učitele jako dokumentující materiál výkladu zeměpisu, dějepisu a přírodopisu i dalších vědních oborů, které se vztahují k poznávání světa a přírody.
Překvapí nás, co všechno ještě o světě nevíme, nebo co už nevíme.
Právě tento doprovod je velmi zajímavý a poučný.
Fotografie jsou doplněny přehledným textem a fakty.
Viděl velké bohatství, chudobu, umírající lidi. Paláce i chatrče.
Jak sám tvrdí, během svého pobytu v pěti kontinentech žil a pracoval v prostředí, kde byli sloni, lvi, tygři, tropická fauna a flóra, zažil tajfuny, války i hromadné evakuace.
Autor, profesor ing. Erich Václav, Dr.Sc. (82), nás i v druhém vydání zavede do míst, kam se běžný turista nikdy nedostane.
Již skutečnost, že prostřednictvím více než dvou set fotografií jsme nahlédli do více jak třiceti zemí pěti světadílů, byla svým způsobem zajímavostí.
Publikace byla prvním obrazovým cestopisem, který zvídavému čtenáři odkrýval svět v jeho kráse, poezii, ale i v extrémech a protikladech.
Cestopis ve fotografiích

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku