Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Bytí v umírání rozvíjení soucitu a překonávání strachu v přítomnosti smrti

Bytí v umírání rozvíjení soucitu a překonávání strachu v přítomnosti smrti
Novinka

Joan Halifaxová, Ph.D
Rok vydání:2015
Vydavatelství:Maitrea
ISBN:978-80-7500-118-4
Stran:240
Skladem: na dotaz
Kategorie:Posmrtný život, reinkarnace, karma
Náboženství a mytologie
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:008758


Sleva 10% - z ceny 295,00 Kč s DPH
Nová cena 266,00 Kč s 10% DPH


Buddhistický přístup ke smrti může být v paliativní péči velice užitečný, a to v jakémkoli kulturním či náboženském prostředí. Joan Halifaxová, která vychází z tradiční Buddhovy nauky a jež několik desetiletí pracuje s umírajícími lidmi a těmi, kteří o ně pečují, se o tom mnohokrát přesvědčila. Její práce je moudrou inspirací pro všechny, kteří pečují o umírajícího člověka, pro ty, kteří stojí tváří v tvář vlastní smrti, i pro ty, kteří by chtěli kontemplativně zkoumat transformativní potenciál procesu umírání. Tato kniha je potvrzením toho, že skrze otevřenost je možné objevit svoji vnitřní sílu a pomoci k tomu i těm, kteří trpí. JOAN HALIFAXOVÁ, Ph.D., je zenovou mniškou a antropoložkou. Pracovala na Kolumbijské univerzitě, Lékařské fakultě v Miami, Univerzitě Naropa a Nové škole pro sociální výzkum. Čtyřicet let poskytuje duchovní péči umírajícím a vede vzdělávací programy o smrti a umírání na Teologické fakultě Harvardské Univerzity, Lékařské fakultě Harvardské univerzity, na Lékařské fakultě v Georgetownu a mnoha dalších akademických institucích. V roce 1990 založila Upaya Zen Center, institut pro studium buddhismu a místo pro setkávání v Santa Fe v Novém Mexiku. V roce 1994 otevřela projekt Bytí v umírání, vzdělávací program kontemplativní paliativní péče určený pro pracovníky zdravotnických profesí, kterého se již zúčastnily stovky odborníků.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku