Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Barvy v homeopatii (kroužková vazba)

Barvy v homeopatii (kroužková vazba)
Hugbald Muller
Vydavatelství:Narayana Verlag
Stran:42
Skladem: na dotaz
Kategorie:Homeopatie, květová terapie
Kód:HSB0367


Cena 799,00 Kč s 10% DPH



Ukázka:

Předmluva Jana Scholtena

Jedním z největších problémů v homeopatii je nejistota. Většina předepsání není dostatečně zakotvená v realitě. Nebo, lépe řečeno, homeopatická diagnóza, která je totožná s lékem, nebývá vždy spolehlivě podložená. Výsledkem je, že se diagnóza často ukáže být nesprávnou a pacient se neuzdraví.

Abychom zvýšili přesnost diferenciální diagnózy, potřebujeme potvrzení. Vidíme-li plaché dítě s opakujícími se nachlazeními, kterému neustále kape z nosu, hned víme, že možná potřebuje Calcium carbonicum. Abychom diagnózu potvrdili, potřebujeme více symptomů. Pokud se ukáže, že se dítě potí ve spánku na hlavě a touží po sladkém a vajíčkách na měkko, máme diagnózu potvrzenou. Čím více potvrzení se nám dostane, tím jistější je diagnóza i výsledek.

Abychom potvrdili své předepsání, je dobré mít co nejširší výběr symptomů. Nejlépe pokud jsou ve formě symptomů zvláštních, jako například výše zmíněné chutě v jídle. Jedním z kandidátů užitečných příznaků jsou pacientovy preference barev. Nabídnete-li pacientovi barevné spektrum, většina z nich si vybere jednu nebo i více barev. Barvová preference je zvláštní symptom, vyjadřující pacientův vnitřní sta, který je stavem jeho léku. A je to specifický symptom. Barevná tabulka má 24 x 5 = 120 různých barev, takže je výběr dostatečně široký.

S tímto nápadem přišel německý homeopat Hugbald Muller poté, co zjistil, že Conium má nejen rádo temnotu, ale i černou barvu. Intuice ho vedla k myšlence, že možná každý lék bude mít své barvové preference. Prověřil si svou ideu a ukázalo se, že je správná...

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku