Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Astrologie Kundaliní Čakry tekuté světlo sexu

Astrologie Kundaliní Čakry tekuté světlo sexu
Barbara Hand Clow
Rok vydání:2005
Vydavatelství:Fontána
ISBN:80-7336-190-6
Stran:324
Skladem: na dotaz
Kategorie:Aura, reiki, kineziologie
Astrologie, numerologie, horosko
Manželství, vztahy, sexualita
Kód:002684


Sleva 7% - z ceny 238,00 Kč s DPH
Nová cena 221,00 Kč s 10% DPH




Kniha nabízí novou teorii o ideálním načasování lidské cesty k dospělosti, založenou na principech astrologické příčinnosti.

Zkoumá stoupající energii kundaliní jako klíčovou dynamickou sílu, která se aktivuje, jakmile tělo dospěje, a stoupá vzhůru v závislosti na pohybu planet. Je to mimořádně významná kniha pro všechny, kdo chtějí proměnit potenciálně turbulentní období tranzitů středního věku na příležitost vědomého růstu. Ve skutečnosti je tento věk obdobím prudkého přívalu energie – a tato kniha ukazuje, jak můžeme prožít svůj plný potenciál.

V astrologicko-mýtickém kontextu zde autorka probírá kritické životní fáze věku třiceti, čtyřiceti a padesáti let, klíčové životní přechody, ke kterým dochází v souvislosti s aspekty planet Saturn, Uran a Chiron.

Kniha obsahuje přehledné tabulky hlavních aspektů těchto planet, ve kterých čtenář podle data svého narození najde časové období jeho vlastních klíčových životních přechodů. Kromě toho je kniha doplněna o aktualizace z let 1996 a 2001, ve kterých nás autorka provází všemi třemi saturnskými cykly, rozšiřuje výklad paradoxu polarit jednotlivých domů, tak jak je Saturn v horoskopu aktivuje, a přidává pohled na Pluta, planetu spjatou s hlubinou lidského podvědomí, a jeho první a jedinou kvadraturu, kterou v životě prožíváme.

Deprese kolem třicátého pátého roku jsou prvním varováním blížících se velkých změn a člověk by se vyhnul mnoha potížím, kdyby jim věnoval pozornost. Obvykle není čas udělat v reálu definitivní změny, které by byly v souladu s naším hledáním, ale je třeba pomalu začít svlékat kostýmy, které si navlékáme podle „kulturního tlaku“ – když žijeme celý svůj život podle ideálu médií, podle ideálů své generace nebo podle plánů našich rodičů, které nám předurčili, když jsme se narodili.

Je čas zbavit se cizích ideálů a nepodléhat při tom stresu. Kvůli nim tady nejsme, proto jsme se nenarodili. V tomto věku nastává čas oddělit se od vnějších definic a připravit se na novou cestu životem, která bude spjatá více s našimi vnitřními potřebami.

Z astrologického pohledu vzato, do 30 let zdokonalujeme hlavně svůj fyzický plán – tam patří věci jako zaměstnání, dům, svatba, peníze, péče o tělo. Mezitím Saturn, planeta, která nám nutí strukturu a řád, oběhne svůj orbit kolem Slunce a vrátí se do pozice, kterou má v horoskopu našeho narození. Pak od 30 do 38 až 42 let zdokonalujeme svou emocionální realitu, hledáme vztahy, které potřebujeme, abychom opravdu poznali výšky i hlubiny svých citů. Transformujeme svou původní podobu.

Tento proces je aktivován planetou Uran. Když Uran dosáhne přesné opozice, to máme tak 38 až 42 let, začínáme zaměřovat pro příštích deset let svou pozornost na plný rozvoj své mysli, na poznávací dovednosti levé poloviny mozku a intuitivní schopnosti pravé poloviny mozku. Poslední hlavní životní tranzit se objevuje kolem věku 50 let, kdy planeta Chiron oběhne celou svou dráhu kolem Slunce a vrací se do své natální pozice. Tento tranzit iniciuje úplnou integraci levé a pravé hemisféry, výsledkem čehož je duchovní probuzení. Saturn, Pán času, nás v každém období života nutí k tomu, abychom se naučili ty lekce, které potřebujeme k vývoji. Ať je smysl a účel našeho života jakýkoli, Saturn utváří proces potřebný k naplnění tohoto účelu. Tato planeta je jediná, která nás nutí poprat se, otevřeně vyjádřit svůj potenciál a proměnit ho v realitu.

Planeta Uran je zodpovědná za energii. Kundaliní je přirozená životní energie Země, která každým z nás protéká nejintenzivněji, když je Uran v opozici vůči svému postavení v horoskopu narození. Ve věku, kdy k tomuto aspektu dochází, jsou lidské tělo a psychika dostatečně zralé na takovýto pohyb energie. Avšak během svého vývoje jsme vytvořili hluboké bloky v našem energetickém rozvodu: v čakrách, v páteři a v meridiánech. Jak energie stoupá a začíná otevírat bloky, můžeme pozorováním fyziologických a psychologických projevů, které se obvykle manifestují přesně v době uranského aspektu, určit neprůchodné čakry. Když stoupající energie kundaliní narazí na odpor způsobený zablokovanou čakrou, bude se neustále zabývat touto oblastí odporu, dokud člověk buď nevyřeší „zablokovaný emocionální problém“, nebo dokud se nezačnou projevovat fyzické symptomy konkrétní čakry – spojené s danou tělesnou oblastí. Teplo vyvolané tím, jak se kundaliní snaží proniknout přes tento odpor, je schopné blok spálit. Uranská opozice je nejrychlejší cestou integrace v celém lidském životě. Přichází ve středním věku, projde celým svým procesem a pak její síla odejde. To, jak se zachováte a co děláte během uranského tranzitu, určí, jak dalece se můžete vyvíjet: kde se tvůrčím způsobem otevřete a ve kterých oblastech můžete v budoucnu růst. Duchovní průlom může přijít v životě později, ale potenciál pro růst, který v budoucnu uskutečníte, se zakládá tady.

Planetě Chiron říkají astrologové „duhový most“, protože spojuje vnitřní planety, které zastupují osobní témata, a vnější planety, které představují transpersonální otázky. Je mostem mezi známým fyzickým světem a světem představ, které se vynořují z archetypů. Chiron jako archetyp nám umožňuje cítit se spíše jako energie než jenom jako pevná hmota. V padesáti letech jsme fyzicky i mentálně připraveni na spojení s duchem, na nefyzickou mystickou říši. Chironská revoluce předznamenává čas našeho plného duchovního probuzení a završí celou transformační práci krize středního věku.

Tento klíčový životní přechod je zvlášť obtížný, protože mechanismy zraňující emocionální tělo při všech ostatních tranzitech Chirona v průběhu našeho života jsou během chironské revoluce znovu aktivovány, Každý Chironův tranzit nás katapultuje do zkušeností být zraněn, zranit druhého a/nebo aktivovat léčivé schopnosti. Chiron, zraněný léčitel, nás učí, jak v sobě objevit léčivou mysl.

Z uvedeného je patrné, že existují tři hlavní životní tranzity, a projdeme-li jimi úspěšně, naplní se magické učení. „Třikrát zaklepej a po třetím zaklepání se otevře magická brána k duši.“ Pokud se člověk dožije 84 let, vrátí se Uran do své natální pozice a tato konjunkce dokončuje vývoj vědomí, stejně jako návrat Saturna dokončuje vývoj struktury.

Nosnou myšlenkou knihy je ukázat čtenáři, že systematickou prací s životní energií a životními cykly, které lze dlouho dopředu předpovědět, lze úspěšně překonat kritické období středního věku a naplnit záměr přírody. Barbara Hand Clow umožňuje čtenáři pochopit podstatu celé věci, vysvětluje hlubší pohnutky a příčiny jevů a nabízí časové rozvržení a nástroje, které člověku pomohou tímto kritickým obdobím projít bezpečně, dynamicky a s grácií.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku