Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Araretama cesta empatie

Araretama  cesta empatie


Tyto tisícileté lesy jsou totiž odrazem nejstarších částí našeho bytí; současná devastace světových pralesů zrcadlí stav naší vnitřní emocionální krajiny .
Obdiv k této nádherné přírodě, která představuje jednu z největších biodiverzit na planetě, u ní přerostl v hluboký citový vztah. Cítí se být plně součástí tohoto jedinečného ekosystému, který vnímá jako živou dýchající bytost, jako posvátnou síť celistvosti života, na níž jsme zapomněli a do níž jsme smyslovou přírodou doslova vetkáni.
V polovině 70. let založila se svými přáteli komunitu poblíž městečka Cunha severozápadně od Sao Paula a od té doby tráví většinu roku v prostředí atlantského deštného pralesa.
Brazilská léčitelka a výtvarnice Sandra Epstein (1956) je autorkou terapeutického a vzdělávacího systému Ararêtama. Studovala výtvarné umění, pedagogiku, antroposofii, psychologii a praxi šamanismu.
Když náš vnitřní les zahyne, odumře i les vnější. S těmito nástroji, s esencemi, jimiž nás obdařil atlantský prales, se může devastace našeho vnitřního lesa proměnit v jeho obnovu. Abychom toho mohli dosáhnout, musíme nejprve obnovit kontakt se svými emocemi, s vnitřním světem a s vědomým prožíváním každého dne. Později se tato oživující schopnost odrazí na Zemi a lesy budou opět zdravé a plné života."
Znovuobnovení těchto schopností v lidské bytosti pomůže Zemi i atlantskému deštnému pralesu. Tyto tisícileté lesy jsou odrazem starších částí našeho bytí, jsou jejich skutečným základem.
"Když pozorujeme Sandru, její hledání hlubšího uvědomění, její terapeutickou práci, a když se pak zahledíme na prales, dokážeme pochopit vlastnosti esencí atlantského deštného pralesa: schopnost hluboce léčit naši duši, jež nám navrací do vědomí vlastnosti naší Prvotní Matky, abychom byli schopni opět obnovit kontakt s nejhlubšími zdroji svého bytí.
Vedou nás od egocentrické k transpersonální formě vědomí. Autentická empatická zkušenost Sandry Epstein s pralesem ukazuje, že současná spiritualita, má-li být plodná, by měla mít ekologický rozměr.
Esence nám umožňují probudit naši spící emocionální inteligenci, pomáhají nám rozvinout vědomí společenství s více než jen lidským světem přírody a získat tak větší citlivost vůči biosféře Země jako celku.
Vibrační esence, které Sandra Epstein vytváří z rostlin atlantského pralesa, představují nástroj, jenž nám může pomoci tento neblahý trend zvrátit.
Brazilské esence z atlantského deštného pralesa

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku