Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Alchymie tvoření života

Alchymie tvoření života
Petra Nel Smolová
Rok vydání:2021
Stran:197
Skladem: na dotaz
Kategorie:Andělé, duše, duchovno
Historie, filozofie
Kód:B33847


Cena 399,00 Kč s 10% DPH



Alchymisté hledali kámen murdců, jejž se snažili hledat ve spojování vnějších chemických sloučenin. Netušili, že skutečná alcyhmie leží v našem nitru.

Síla uvědomění

Jak často se člověku stává, že si uvědomí, jak jinak mohl konat. Pak nastane pocit lítosti, "Že jsem to dříve nevěděl!" a začne sám sebe trýznit pocitem viny. "Selhal jsem!"

Zůstane v pocitu viny, a to má samozřejmě další propojenosti a následky, a přitom vůbec netuší, jakou sílu má uvědomění.

Co je to vůbec uvědomění? Ve své podstatě to znamená, být u vědomí, být si vědom! Vědomí je vše obsahující vědění, získané skrze své zkušenosti, které jsme zpracovali a zužitkovali do své ucelenosti sebe sama. Toto vědomí se neustále proměňuje díky novým poznáním, zkušenostmi a rozvíjením svých schopností přes všechny své smysly, mentální roviny, kde vše zpracováváme, a to utváří naši celistvost sebe sama.

Když dojdeme k uvědomění, značí to pochopení něčeho důležitého, co má zužitkovat nové poznání a sjednocovat do sebe sama. Uvědomění nás proměňuje.

Jinak řečeno, když dostaneme dostatek podnětů, informací, prožitků, tak ve správný čas v nás něco uzraje a my si prožíváme uvědomění, protože něco pochopíme. Ať už se to odehraje v rovině hmotné, pocitové, mentální či spirituální, vždy tím dochází k uvědomění. Jak intenzivně ho prožijeme, určuje, jak moc to naše chování promění. Proto bychom se měli radovat, a ne se trýznit pocitem viny, když si uvědomíme, že jsme danou situaci měli řešit jinak. Tím se v nás něco důležitého děje, co způsobuje proměnu našeho chování. A tato proměna vede ke zkvalitnění našeho života.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku