Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Shledání v Barsaloi

Shledání v Barsaloi
Corinne Hofmannová
Rok vydání:2014
Vydavatelství:Ikar
ISBN:80-249-0722-4
Stran:176
Skladem: na dotaz
Kategorie:Beletrie, matematika, různé
Manželství, vztahy, sexualita
Náboženství a mytologie
Kód:100677
Podobné knihy:Grónské mýty a pověsti


Cena 229,00 Kč s 10% DPH



Nostalgicky si připomíná minulé události a s potěšením zjišťuje, jak se i nesnadný život na africkém venkově posléze mění k lepšímu...
Po příletu do Keni se Corinne vydává po cestách, jimiž putovala kdysi, navštěvuje známá místa, obyvatelé Barsaloi ji uspořádají slavnost na uvítanou, postupně se setkává s někdejšími přáteli i s otcem misionářem, který jí v těžkých dobách pomáhal, především ale s bývalou tchyní, Lketingou, Jamesem a celou rodinou.
Do Keni ji doprovází nakladatel jejích dvou knih, v nichž vylíčila své zážitky, a fotograf, který má celou akci zdokumentovat. Svůj příjezd oznámí bývalému švagrovi Jamesovi, s nímž po celou dobu udržovala písemný styk, a ten ji ujistí, že ji její africká rodina i vesnice Barsaloi s radostí očekává.
Po dodatečném zlegalizování rozvodu i na úřadech v Nairobi se jí bez problémů otevírá cesta do minulosti. Těší se především na setkání s mamou a trochu s obavami očekává reakci Lketingy.
V rodné vlasti si znovu vydobyla odpovídající postavení, ale na svůj druhý domov, v němž prožila strastiplné, a přesto kouzelné čtyři roky nikdy nezapomněla a svou africkou rodinu i na dálku finančně podporuje. A nakoce se rozhodne Keňu znovu navštívit.
Uplynulo již čtrnáct let od doby, kdy Corinne i s jedenapůlletou dcerou Napirai utekla z Keni zpátky do Švýcarska.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku