Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Praktická astrologie základní kniha české astrologie

Praktická astrologie  základní kniha české astrologie
Jan Kefer
Rok vydání:2008
Vydavatelství:TJ.W.Hill
ISBN:80-86427-07-2
Stran:338
Skladem: na dotaz
Kategorie:Astrologie, numerologie, horosko
Meditace, mystika
Kód:004232


Cena 389,00 Kč s 10% DPH



Přísloví, že umění nemá nepřítele, leč nevědomce, platí i o astrologii. Populárně, ale velmi erudovaně, napsaná kniha podává návod k syntetickému a srozumitelnému chápání astrologie jako vědy, která zkoumá souvztažnosti a obdoby mezi děním biologickým a kosmickým.

Jde o stěžejní knihu české astrologie, doposud nepřekonanou, ani v zahraničních astrologických knihách přeložených do češtiny.

Zajímavé je, že když Jan Kefer psal tuto knihu v období existence naší první republiky, vůbec ji nechtěl napsat jako jakési stěžejní dílo, ale jen vyplnit mezeru na trhu, napsal ji z nouze, když jiné kolegy - astrology k napsání podobné knihy předtím nepřinutil.

Nejcennější a unikátní kapitolou této knihy je kapitola III - Syntetické studium horoskopu, kde jsou dodnes cenné informace, dosud jinde takto uceleně nepublikované.

Navíc, astrologická syntéza je podstatou - nejdůležitější částí skutečné astrologie (která se velmi liší od komerční, časopisové, bulvární nebo jiné pokleslé astrologie), kterou neumí a asi ani nebude umět žádný počítačový program.

Kniha má nejen informační, ale i sběratelskou hodnotu. Není to jen o tom, zda astrologii věříme či nikoliv, nakonec astrologie stejně jako jiné podobné obory hodně závisí na osobnostním "naladění" a většina lidí přirozeně pochybuje.

Ale astrologie je také cenná pro harmonický rozvoj osobnosti bez ohledu na to, zda funguje či nikoliv. Je to možná proto, že ke kritickému myšlení, které je asi přirozenou a určitě cennou součástí našeho tradičního (evropského) myšlení přidává spiritualitu. Většina lidí, co se astrologií zabývá do hloubky, je dříve či později přesvědčená, že něco na tom je.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku