Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


Kéčara autobiografie mystika

Kéčara autobiografie mystika
Květoslav Minařík
Rok vydání:1997
Vydavatelství:Canopus
ISBN:80-85202-30-1
Stran:376
Skladem: na dotaz
Kategorie:Meditace, mystika
Kód:004175


Sleva 7% - z ceny 330,00 Kč s DPH
Nová cena 307,00 Kč s 10% DPH




Má charakteristiku mahajánového buddhismu proto, že je tulku Marpy, čtvrtého člena Bělostné Dynastie Kagjüpů, tibetského duchovního řádu. Stal se šestým členem této dynastie a stojí v pořadí po Milaräpovi. Přenesl tudíž nauku tohoto slavného řádu, který již přestal v Tibetu existovat, do Evropy duchovní cestou, a sice vlastním přímým poznáním.
Květoslav Minařík bere v úvahu psychologii a způsob myšlení současného Evropana, ukazuje mu cestu životem, aby mohl zdokonalit svoji bytost jako celek. Nezabývá se tudíž jen některou z bytostných složek ; buď fyzickou, nebo mentální, duchovní či mravní, ale harmonicky rozvíjí všechny najednou.
Své zkušenosti potom formuloval evropským způsobem myšlení, jako originální, z knih nevyčtenou duchovní nauku, i když to je ve skutečnosti nauka tibetská, nauka mahajánového buddhismu.
Český jogín a mystik, který již v mládí poznal, a sám do nejhlubších podrobností uskutečnil nejvyšší duchovní ideály Východu, aniž přitom ztratil kontakt s občanským životem.
Květoslav Minařík (1908-1974)
Nemyslím přitom výhradně na vnější data a události, nýbrž spíše na život vnitřní. Tento můj život mohou lidé posuzovat, jak chtějí; já jím doplňuji nauku, kterou jsem jim předložil v jiných knihách.
Chci vypravovat o svém životě.
Obsah:
Jinak by u nich mohly vzniknout nezdravé názory jak na autora, který zde bez obalu vysvětluje své zcela mimořádné, neopakovatelné osobní mystické prožitky i vnější běh svého života, tak na nauku obsaženou v ostatních jeho dílech.
Vydavatel proto jménem autora prosí čtenáře, aby Kéčaru nečetli jako první dílo K. Minaříka, ale teprve když poznali přinejmenším jednu jinou jeho knihu a byli jí kladně zaujati.
Svůj životopis napsal Květoslav Minařík po delším váhání a jako poslední ze základních děl, která seřadil v ediční řadu Přímá Stezka.
K. M.
lidem, kteří jsou již na konci smrtné noci nepoznání.
aby ji odevzdal jako plod příznivé karmy
již pak přenesl do Evropy,
Jsem ten, jenž získal zasvěcení do mahájány,
Kéčara = "poutník po obloze", stav, kdy se uvědomování sebe ocitá na hranici objektivního a transcedentního vnímání.
Dílo byste měli číst až po přečtení některé jeho jiné knihy!
Poslední autorův svazek - .

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku