Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

KNIHY PRO VÁS SHÁNÍME, VYKUPUJEME A ZASÍLÁME KAMKOLIV

Přihlášení - Registrace

Pozoruhodné knihy Dárkové předměty Obchodní podmínky Kontakt


LOTOSOVÝ POROD bez přestřižení pupečníku

LOTOSOVÝ POROD bez přestřižení pupečníku
Shivam Rachana
Rok vydání:2013
Vydavatelství:Radha Rosecká Píšová
ISBN:978-80-87433-22-5
Stran:236
Skladem: na dotaz
Kategorie:Dětská literatura, dětská psychologie
Manželství, vztahy, sexualita
Psychologie, psychoterapie, psychiatrie
Kód:002116


Cena 495,00 Kč s 10% DPH


Lotosový porod je postup, při kterém se pupeční šňůra nechává připojena k placentě, dokud se sama přirozeně neoddělí u pupíku. Obvykle se tak stane do tří až deseti dnů po porodu jako u přestřiženého pupečníku. Toto prodloužené spojení lze vnímat jako dobu přechodu, která dítěti umožňuje odpojit se od těla své matky pozvolna a nenásilně.
Michel Odent je autorem padesáti vědeckých studií a desíti knih vydaných v devatenácti jazycích.
je zakladatelem londýnského výzkumného centra Primal Health, jehož cílem je studovat vzájemné souvislosti mezi tím, co se děje během tzv. prvotního období (tj. od početí do prvních narozenin), a tím, jaký má člověk později v životě zdravotní stav a jak se chová. Databanka týkající se tohoto období uchovává stovky referencí a abstraktů ke studiím publikovaným ve vědeckých a lékařských časopisech.
Michel Odent
Michel Odent je známý porodník, který ve francouzské státní nemocnici zavedl porodní bazénky a porodní místnosti simulující přirozené domácí prostředí. V padesátých letech vystudoval chirurgii a může být považován za jednoho z posledních opravdových všeobecných chirurgů. Na konci své profesní dráhy v nemocnici pracoval jako domácí porodní asistent.
francouzský porodník a průkopník v oblasti přirozeného porodu
Dr. Michel Odent,
Všechny mýty a rituály, které zasahují do fyziologických procesů při porodu, ztrácejí v současnosti své evoluční výhody. Naším úkolem je znovu přijít na to, jaký může porod být, není-li narušován umělými zásahy zvenčí. Potřebujeme základnu, od které bychom se neměli příliš vzdálit. Podle mne je takovou základnou lotosový porod. Odhalit kořeny přirozeného porodu je možné dvěma navzájem se doplňujícími způsoby. Za prvé, pokusit se prozkoumat starodávné ženské vědomosti, které jsou navzdory tisíciletí existence civilizace stále mezi námi, v čemž mají Shivam Rachana a její přátelé z Mezinárodní školy duchovního porodního asistentství bohaté zkušenosti. Mezera mezi intuitivními vědomostmi některých žen a poznatky z biologických vědních oborů se neustále zužuje. Věřím, že to je důvodem k optimismu.
Kmotrem knihy Lotosový porod se stal Dr. Michel Odent, světově uznávaný porodník a autor mnoha desítek vědeckých studií a knih vydaných v dvaceti jazycích.
obsahuje příspěvky zdravotních profesionálů a příběhy o porodních zkušenostech, doplněné obrazovým materiálem.
Tato průlomová sbírka sestavená Shivam Rachanou, uznávanou odbornicí v oblasti porodu,
Od roku 1974, kdy byl termín "lotosový porod" poprvé použit, se takto narodilo mnoho dětí v mnoha zemích, ať už doma či v porodnici, a to nejen přirozenou cestou, ale i císařským řezem.
Jedinečná publikace, která se může stát neocenitelným zdrojem informací pro rodiče, porodní asistentky a zdravotní profesionály v oblasti těhotenství a porodu.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku